Hlavní obsah

O podzimních prázdninách do muzeí Zlínského kraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzea ve Zlínském kraji připravila na konec týdne akce pro děti, které mají ve čtvrtek a pátek podzimní prázdniny. Například Muzeum regionu Valašsko přichystalo program ve vsetínském zámku, valašskomeziříčském zámku Kinských i zámku v Lešné u Valašského Meziříčí.

Foto: Profimedia.cz

V zámku Kinských ve Valašském Meziříčí budou na děti čekat ježci i netopýři

Článek

Ve vsetínském zámku proběhne akce Podzimní prázdniny v muzeu. Ve výtvarné dílně si návštěvníci budou moci vyrobit například dekoraci v podobě dřevěné ryby.

„Při pátračce zámeckými výstavami se seznámí s proměnami řeky Bečvy, historií rybářství, vývojem vztahu člověka k okolním lesům či dnes již zaniklými lesními řemesly. Spousta zábavy nejen pro děti se pak nachází i v dalších návštěvnických prostorách zámku, které budou v rámci vstupného na akci k dispozici,“ uvedl mluvčí muzea Jiří Koňařík.

Poznávání hub i ochutnávka jablek

V zámku Kinských ve Valašském Meziříčí se návštěvníci mohou těšit na výtvarné dílny a další program. „Čeká je setkání s živými ježky a netopýry, ochutnávka čerstvých jablek, poznávání hub, obrázková pátračka s odměnou v podobě malé jablečné dobroty a spousta další zábavy pro rodiny s dětmi,“ dodal Koňařík.

Program na zámku Lešná se ponese v duchu sklizně ovoce. V historických pokojích budou připraveny kostýmované prohlídky s pohádkovým příběhem ze sadu, nebude chybět jablečné tvoření či ochutnávka ovocných dobrot.

V Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně se pak ve čtvrtek uskuteční dílna pro děti, která se váže k nedávno otevřené výstavě Modrá zaměřené na techniku modrotisku. Děti si zde budou moci vyzkoušet postup tisku na papíře.

KVÍZ: Tohle jsou nejkrásnější české skály. Znáte je všechny?

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám