Hlavní obsah

Nová atrakce spustí nadšence z výšky děsivou rychlostí

Novinky, fis

Unikátní atrakce pro nejostřílenější návštěvníky zábavních parků se po několika měsících testovacích jízd otevřela veřejnosti v Tampě na Floridě. Z více než 100 metrů vysoké věže sjíždějí dobrodruzi dolů děsivou rychlostí.

BEZ KOMENTÁŘE: Vteřiny hrůzy na Falcon´s Fury

 
Článek

Klikatá horská dráha nebo strmá vodní skluzavka jsou ve srovnání s atrakcí Falcon's Fury (Sokolí zuřivost), která ve světě nemá obdoby, procházkou růžovou zahradou. Floridský zábavní park Busch Gardens láká turisty na 102 metrů vysokou věž, která jim vypumpuje adrenalin na maximum.

Bezpečně připoutaní v sedáčkách vyjedou odvážlivci k vrcholku věže. Tam se s nimi sedadla otočí od 90 stupňů a za nepřeslechnutelného jekotu, kterému se lze jen těžko ubránit, svezou pasažéry hlavou dolů k zemi.

Celkem 30 metrů volným pádem se řítí návštěvníci jako sokoli střemhlav rychlostí okolo 96 kilometrů v hodině. Další návštěvu Falcon's Fury si řada z nich asi dobře rozmyslí.

Reklama

Související články

České zábavní areály, které si děti zamilují

Tipů na pěkný výlet s dětmi není nikdy dost – zvlášť když jde o místa, která jsou právě pro nejmenší návštěvníky stvořená. V zábavních areálech si děti mohou...

Výběr článků

Načítám