Hlavní obsah

Nizozemští farmáři turistům: Nešlapte po našich tulipánech

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pole cibulovin poblíž nizozemského pobřeží Severního moře se stávají mimořádným turistickým lákadlem každé jaro, když rozkvetou tulipány, narcisy, hyacinty a přemění oblast na koberec živých, pestrých barev. Nizozemští pěstitelé mají vzkaz pro turisty: Prosím, nešlapte nám po tulipánech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Návštěvníci stále častěji vstupují do polí a ničí květy a jejich cibulky. Proto je tabule vyzývají, aby si kvůli selfies pohled vychutnali, ale zdržovali se mimo pole. Když se pošlape rostlina tulipánu, cibule, z níž vypučí, nenaroste dostatečně a pak není vhodná k prodeji,“ řekl listu De Telegraaf farmář Simon Pennings.

Dodal, že tabule příliš nezabraly, a tak zamýšlí nasadit do polí „vyslance“. „Budou turistům vysvětlovat, aby se těšili z květů, ale přitom brali ohled na naši pýchu,“ uvedl.

„Kola, lidi, psi, děti, všechno jsme už v záhonech viděli. Loni mi do jednoho pole proniklo na 300 turistů. Zvládat je je práce takřka na celý úvazek,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám