Hlavní obsah

Než na letišti platit víc, raději se přejedli pomeranči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadměrně těžká zavazadla dokážou na letišti pořádně provětrat peněženku. Přesně tomu se chtěli vyhnout čtyři muži v čínském Kchun-mingu, když se vraceli z pracovní cesty. Ve městě si totiž nakoupili několik desítek kilogramů pomerančů, které jim pořádně zatížily kufry. A tak je před odletem raději snědli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muži na letišti zjistili, že se jejich zavazadla nevejdou do váhového limitu a měli by za ně tak zaplatit dalších 300 jüanů (přes tisíc korun), uvádí server Insider. To si prý nemohli dovolit a vyhodit pomeranče, které byly na vině, se jim taky nechtělo. Rozhodli se je proto sníst.

Během zhruba půl hodiny tak čtveřice mužů spořádala asi 30 kilogramů pomerančů.

„Zkrátka jsme tam stáli a všechny je snědli,“ cituje server Global Times jednoho z účastníků. „Už nikdy pomeranče nechceme,“ doplnil s tím, že se jim z množství ovoce udělaly v puse afty.

Cestující umějí být velmi vynalézaví, když se chtějí vyhnout poplatkům za nadměrná zavazadla. Někteří kufrům ulehčí například tak, že si na sebe navléknou několik vrstev oblečení, které po odbavení a za bezpečnostní kontrolou opět shodí. Takové počínání přitom žádné problémy nepřivodí.

Nechtěla platit za nadměrné zavazadlo. Oblékla si přes dva kilogramy oblečení

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám