Hlavní obsah

Netradiční dovolená v tuniském přístavu nejen pro romantiky

Novinky, Lucie Poštolková

Už vás nebaví velké hotely? Nudí vás stále se opakující výhledy na moře? Tak se ubytujte přímo v přístavu. V tuniském přístavu Marina Cap Monastir si získá nádherný výhled na lodě i méně romantické cestovatele. Muži ocení stovky různých lodí, jachet i katamaránů a ženy si získá místní atmosféra.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Romantický výhled na přístav v Monastiru

Článek

Přístav se nachází deset minut pěší chůze od Monastiru, většího města, kam se létá i z Prahy. Hned vedle přístavu leží písčité pláže. Mezi nejvyhlášenější patří pláž Skanes a Dkhila.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

V přístavu nechybí ani pirátská loď.

Nejlepší je si půjčit auto hned na letišti, popřípadě se domluvit, aby na vás auto na letišti čekalo, budete tak mít možnost podívat se i po okolí. Podél pobřeží je hned několik míst, která stojí za to vidět.

Foto: Profimedia.cz

Kartágo

Pokud se vydáte do Tunisu, počítejte s asi tří a půl hodinovou cestou. Hlavní město vás odmění slavnými památkami jako je Kartágo nebo Sidi Bou Said, kde se natáčela Angelika.

Léčebné procedury s mořskou vodou, tzv. thalassoterapie, jsou nejvyhlášenější v Hammametu. Na tuto tradiční terapii narazíte ale i v mnoha jiných městech.

Ve všech větších městech mají staré město, kterému říkají Medina. Zde najdete tradiční obchůdky s koberci, kořením, šperky ale i vetešnictví.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Medina v Tunisu

Modrobílý přístav

V areálu přístavu v Monastiru mají návštěvníci možnost zajít do restaurace nebo nakoupit v malém obchůdku s regulovanými cenami. Pokoje mají plně vybavenou kuchyň, není tedy potřeba posedávat každý večer v restauraci. Můžete si připravit doma jídlo a sníst si ho pak v klidu na terase vašeho apartmánu.

Modrobílý přístav nabízí apartmány pro páry až po osmičlenné rodiny či skupiny. Pár zaplatí za studio mimo hlavní sezónu 812 korun (58 dinárů). V hlavní sezóně stejné studio pronajmete za 1722 korun (123 dinárů). Více najdete na stránkách www.marinamonastir.com.

Monastir

Monastir byl založen v antické době pod názvem Ruspina. Sloužil jako opěrný bod Juliu Césarovi. Velký význam získal až v 8. století poté, co zde byl postaven opevněný klášter (ribat). Sídlili v něm mniši-vojáci, kteří se buď modlili nebo bojovali proti nájezdníkům. Od roku 1967 stojí v Monastiru mauzoleum prvního prezidenta Bourguiby.

Jak se domluvíte

Tunisko bylo francouzskou kolonií, místní mají jako druhý jazyk francouzštinu, proto se zde velmi dobře domluvíte francouzsky. Většinou umí v turistických letoviscích také anglicky, německy a italsky.

Užitečné odkazy

www.marinamonastir.com

www.argusrentals.com

www.bonjour-tunisie.com

www.camelcar.com

Reklama

Související témata:

Související články

Korsika, zelený smaragd Středomoří

Slunce se tak často milovalo s mořem, až se zrodila Korsika. Tak popsal výjimečnost Korsiky, jednoho z největších ostrovů Středomoří a bezkonkurenčně toho...

Výběr článků

Načítám