Hlavní obsah

Nepózujte tu nazí, apelují na turisty majitelé fotogenického slunečnicového pole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečnicové pole na britské farmě Stoke Fruit se stalo velkým turistickým tahákem. Řada návštěvníků se v lánech květin fotí, někteří při tom však odhazují veškeré oblečení i zábrany. Majitelé proto museli lidem připomenout, že jde o oblast, kde se pohybují i rodiny s dětmi, a tak je veřejná nahota zcela nepřípustná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Apel k turistům sdíleli majitelé farmy na Facebooku. „Připomínáme všem, že jsme rodinnou oblastí, tak si prosím nechte ve slunečnicích všechno oblečení na sobě. Dostává se k nám stále více zpráv o nahatém focení, k tomu nesmí docházet,“ napsali vlastníci, kteří na několika místech umístili i cedule vyobrazující přeškrtnuté stažené slipy nebo odhozené podprsenky.

Farmu vedou sourozenci Sam Wilson a jeho sestra Nettle Petleyová. Podle CNN tu kromě slunečnic pěstují také dýně, kukuřici, brambory nebo hrách. Právě květiny se žlutými okvětními lístky se staly tahákem číslo jedna.

Podle Wilsona bylo od konce minulého měsíce, kdy se pole veřejnosti zpřístupnilo, registrováno šest incidentů, kdy se lidé vysvlékli z šatů. „Vždy jsme tu měli návštěvníky, kteří si pořizovali riskantní fotky, ale letos je to poprvé, co s nimi máme reálný problém. Proto jsme umístili cedule,“ uvedl Wilson s tím, že nahé turisty zpozorovalo i několik dětí.

„Je to vážně zábavné místo, které vás nabije, ale lidé se musí chovat s úctou. Pole je obrovské a je v něm spoustu skrýší, kde se můžete schovávat, aniž by vás kdokoli našel. Ty incidenty byly ale nestydatě veřejné,“ dodala Petleyová.

Wilson a jeho někdejší snoubenka založili slunečnicové pole před šesti lety za místním kostelem. Netušili, že se z něj stane populární turistická atrakce. Lidé kvůli němu údajně cestují i z velké dálky, aby ho viděli v rozkvětu. Pole dnes tvoří na dva miliony slunečnic.

Turisté v Británii obtěžují tuleně na plážích, zlobí se ochránci zvířat

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám