Hlavní obsah

Nenapodobujte fotky influencerů, žádají na Novém Zélandu turisty

Vystupte z vlivu sociálních médií. Tak zní heslo nové kampaně, kterou spustili na Novém Zélandu a která prostřednictvím humorného videa nabádá turisty, aby na Instagramu nenapodobovali fotky influencerů, jež jsou jedna jako druhá. Místo toho mají lidé vyzkoušet něco nového a neotřelého.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve videu příslušník jednotky SOS, jež se stará o to, aby lidé necestovali pod vlivem sociálních sítí, ukazuje příklady snímků, které se na Instagramu stále opakují, a ztrácejí tak na originalitě. Přeruší proto jednu fotografickou seanci, při níž turista pózuje na vrcholu hory s pitoreskním pozadím za sebou.

Kampaň turisty, aktuálně pouze ty domácí, nabádá, aby zkrátka zkusili něco nového. Bjoern Spreitzer z novozélandské organizace Tourism New Zealand vysvětluje, že aktivit a příležitostí je v zemi mnoho, není proto nutné neustále opakovat jedny a ty samé.

„Všimli jsme si, že se jedna a ta samá fotka nebo póza neustále objevují, nezávisle na lokaci. Je ale tolik věcí, co můžete na Novém Zélandu dělat, nezávisle na sociálních trendech,“ uvedl.

Dodal, že Novozélanďané se ale nemají ostýchat a mají publikovat fotky ze svých výletů — jen mají zkusit něco neotřelého. K tomu účelu má v rámci kampaně sloužit i nový hashtag DoSomethingNewNZ neboli Dělejte na Novém Zélandu něco nového.

Zavřeno zřejmě celý rok

Zahraniční turisté se do země pravděpodobně ještě nějakou dobu nepodívají, uvádí server Independent. Premiérka Jacinda Ardernová totiž před několika dny oznámila, že hranice patrně zůstanou uzavřeny po většinu roku.

Cestování podle předsedkyně vlády může začít až tehdy, kdy bude proti covidu naočkována většina populace. Přesto má Nový Zéland v plánu otevřít alespoň takzvané cestovní koridory, tedy spojení se zeměmi, které nepředstavují velké riziko nákazy.

Nový Zéland pandemii díky tvrdým opatřením zvládl, chystá se na cestovní bublinu s Austrálií

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám