Hlavní obsah

Zimní relax v domě plovoucím na jezeře

Novinky, Německá turistická centrála/TV LSL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlny se tříští o molo a ze západu vane čerstvý vítr, zatímco vy stojíte v obývacím pokoji se sklenkou vína v ruce a pozorujete zapadající slunce zrcadlící se na hladině jezera. Kdo by si teď v zimě nedopřál chvilku odpočinku? Co takhle vyrazit na pár dní k vodě? Nebo lépe řečeno na vodu – do plovoucího domu.

Foto: Lausitz Resort

Sny se stávají skutečností. Užijte si chvíle klidu v domě na jezeře v německé Lužici!

Článek

Plovoucí oáza klidu

Ano, je to tak. Své sny o domě na jezeře si nyní můžete splnit v německé Lužici jen pár desítek kilometrů od českých hranic, kde zatopením bývalých uhelných dolů vznikla největší člověkem vytvořená jezerní oblast v Evropě. Fantazii se zde meze nekladou, a tak vznikají na březích jezer i přímo na nich místa, která jsou v létě vyhlášená mezi rekreanty a mimo sezonu naopak oázami klidu. To platí pro takzvaný „obytný přístav“ Scado na jezeře Geierswalder See v srdci Lužické jezerní krajiny. Pokud hledáte klidné a inspirativní místo, kde starosti všedního dne budete moci hodit za hlavu a jen se chopit knihy či si dopřát vydatné jídlo a spánek, je to právě zde.

Foto: Kathrin Winkler

Zimní dny v domě na jezeře. Sen každého, kdo hledá inspirativní oázu klidu.

Moderní architektura

Dům, který pluje na vodní hladině, ale není to hausbót. Tak by se daly popsat moderní stavby plovoucí na hladině jezera Geierswalder See. Vybaveny jsou vším, co by si člověk mohl od rekreačního domu přát. Čím se ale od ostatních odlišuje, je jedinečný výhled na vodní hladinu. Milovníky architektury pak jistě nadchne neotřelý moderní design využívající především kombinaci skla a oceli. I v zimě je ale za okny sahajícími od stropu až k podlaze hezky teploučko. Nic tak  nebrání tomu užívat si výhled na zimní krajinu. Pobyt určitě zpříjemní komfortní vybavení špičkové kvality a prvotřídní servis od donášky čerstvého pečiva až po služby osobního kuchaře. Domy pojmou celou rodinu nebo skupinku dobrých přátel. V jednom se může ubytovat až šest osob.

Foto: Lausitz Resort

Interiér plovoucího domu

Zima v Lužici

Co dělat v zimě v Lužické jezerní krajině kromě čtení knih? Pochopitelně je tu spousta možností trávení volných chvil. Vydejte se na procházku kolem jezera. Potom můžete navštívit některou z mnoha saun v okolí. A pak se v klidu vrátit ke sklence dobrého vína a výhledu na zapadající slunce.

Trend poslední doby

V současné době na hladině zatopeného dolu pluje pětice takových domů. Těší se velké oblibě a v budoucnu by jich tu mělo být až dvacet. Na souši se pak nacházejí další, plážové domky, jejichž výhled na vodu není o nic horší. První plovoucí dům se v Lužici objevil teprve před deseti lety na sousedním jezeře Partwitzer See. I tady se lze ubytovat přímo na vodní hladině.

Užitečné odkazy

Tipy na výlety po Lužické jezerní krajině: www.lausitzerseenland.de

Přístav Scado na jezeře Geierswalder See: www.lausitz-resort.de

Ubytování v domech na jezeře: www.lausitzer-seenland-resort.de

Další tipy na výlety a dovolenou v Německu hledejte na www.germany.travel.

Výběr článků

Načítám