Hlavní obsah

Stokilometrový bruslařský závod ve Flämingu

Novinky, Německá turistická centrála

Bruslení patří k jednomu z četných sportů, které Braniborsko svým návštěvníkům nabízí. Každoročně se pro všechny nadšence koná 100 km dlouhý bruslařský závod, kde si účastníci mohou ověřit své sportovní dovednosti. Podle jednoho z účastníků závodu Flämingem tato trasa představuje nejhezčí bruslařskou trasu v této délce, která je navíc příznivá i pro rodiny s dětmi.

Foto: Landkreis Teltow-Flaeming

Stokilometrový závod ve Flämingu láká sportovce v každém věku

Článek

Výzva pro všechny aktivní sportovce

Všichni aktivní sportovci, kteří si chtějí ověřit své sportovní dovednosti, by si měli 9. září s poznámkou „Fläming“ vyznačit ve svém kalendáři. Závod začíná v 9 hodin v bruslařské aréně Jüterbog. Stokilometrová dráha Flämingem se letos pro závodníky otevře už po 15., a představuje tak regionální tradici, která i v tomto roce pokračuje.

Foto: Landkreis Teltow-Flaeming

Bruslaři se v rámci závodu či během bruslařských kurů mohou lehce seznámit s novými sportovními parťáky

Poznejte nové spřízněné sportovní duše!

Bruslaři tuto 100 km dlouhou dráhu sjíždějí každoročně první víkend v září. Také hosté ze zahraničí využívají tuto příležitost ke sportovnímu vyžití, aby si tak mohli otestovat svou vlastní sportovní výkonnost. Bruslařští nadšenci tu mají možnost se seznámit s dalšími sportovními příznivci. Společné bruslařské kurzy ve Flämingu přímo vybízejí k poznávání nových sportovních parťáků.

Závod pro každého sportovního nadšence

I když se to tak na první pohled nezdá, zdolání 100 km trasy v rámci jednoho dne není jen záležitostí pro vrcholové sportovce. Naopak závod ve Flämingu je sportovní událostí, která je určena pro každého volnočasového bruslaře. Jednotliví závodníci jsou před samotným závodem rozřazeni podle odlišných bruslařských úrovní do různých startovacích skupin. Tímto zůstává spravedlnost závodu zachována. Díky početným zastávkám na pití, stejně tak jako podpoře organizačního týmu a přítomnosti doprovodných vozidel na trase, zvládnou i volnočasoví bruslaři trasu o délce 100 km bez problémů.

Foto: Landkreis Teltow-Flaeming

Závod ve Flämingu může díky občertsvení a skvělé roganizaci absolvovat opravdu každý.

Načerpání energie během celého závodu

Avšak je zřejmé, že tak náročná trasa vyžaduje i prostor pro dobití energie a regeneraci. Člověk může načerpat nové síly například u výborné snídaně, během polední přestávky či krátce před dojetím do cíle u povzbuzující kávy.

Organizační tým se těší na všechny odvážlivce, kteří jsou připraveni čelit novým výzvám a kteří chtějí společně s ostatními bruslaři strávit skvělý bruslařský den plný nových zážitků a zábavy.

Foto: Landkreis Teltow-Flaeming

Nadšení bruslaři krátce před závodem

Přihláška a bližší informace

Předčasně se na závod můžete přihlásit od srpna za poplatek 30 EUR. Přihláška v samotný startovní den stojí 35 EUR. Všechny další informace a přihlašovací formulář najdete na: www.flaeming-skate.de

Výběr článků

Načítám