Hlavní obsah

Senftenberské jezero – rodinná dovolená v Lužické jezerní krajině

Novinky, Německá turistická centrála/Zweckverband Lausitzer Seenland Brandenburg

Jezero Senftenberger See je se svou plochou 1300 hektarů nejen jedním z největších jezer Braniborska, je také považováno za jedno z nejčistších.

Foto: Mario Hambsch

Areál "Familienpark Senftenberger See"

Článek

Senftenberské jezero láká turisty v létě i mimo sezónu

Přes léto si zde všichni milovníci vody a slunce jistě přišli na své: písečné pláže s pozvolným vstupem do vody, stinné louky k odpočinku nebo koupací místa zasazená přímo do lesa – na sedmikilometrovém pásu kolem jezera se najdou rozmanité možnosti ke koupání. Pláže mají vždy vyhrazený prostor jak pro návštěvníky v plavkách, tak i pro nudisty nebo pejskaře. O bezpečnost se v hlavní sezóně pochopitelně stará vodní hlídka. I mimo koupací sezónu je zde rušno, konkrétně na pohodlné cyklostezce kolem jezera. Tento 18 km dlouhý okruh zvládne zajisté celá rodina. Po cestě je možné se občerstvit v některé z příjemných hospůdek, nebo se zastavit na vyhlídce či dětském hřišti.

Rodinná dovolená u jezera

Rodinný prázdninový areál Großkoschen se výborně hodí pro dovolenou s dětmi a prarodiči. O vhodnou zábavu se v tomto prostorném areálu s více než 200 prázdninovými domky a pětihvězdičkovým kempem postará bohatá volnočasová nabídka pro malé i velké. Animační tým je hostům k dispozici od dubna do října, na programu je třeba kutění, spousta her v dětském klubu, ale také večery u ohně s opékáním buřtů nebo lukostřelba pro celou rodinu. K dispozici jsou také trampolíny, skluzavky, minigolf či lezecká stěna.

Foto: Zweckverband Lausitzer Seenland Brandenburg

Pro děti je v areálu Familienpark Senftenberger See připraven bohatý animační program

Pohodlné kempování

Moderně zařízený kemp v obci Niemtsch zaujme na první pohled díky svým kruhově uspořádaným stanovištím. Nově jsou v nabídce i sauna či masáže, čímž si tento pětihvězdičkový kemp získal oblibu především u starší generace. Nejen oni, ale i zdejší zaměstnanci kladou velmi vysoké nároky na čistotu sanitárních zařízení a bezpečnost v kempu.

Foto: Andreas Schultz

Kempování v pohodlí v Komfortcamping Senftenberger See

Nocleh, kolo a loď

Díky tomu, že je jezero obklopeno borovicovými lesy, si mohou návštěvníci centra vodních sportů na Senftenberském jezeře dovolit užívat jak klidu a odpočinku, tak i vodních aktivit všeho druhu. V přístavišti s bezbariérovým přístupem najdete řadu dalších možností ubytování i služeb. Aktivní turisté, kteří mají rádi spojení s přírodou, obvykle volí ubytování v jednoduchých chatkách, v prázdninových pokojích, pod stanem, či v obytném voze. Ať už s vlastní lodí, nebo bez ní – ve zdejším centru vodních sportů se každý může věnovat svému vodnímu hobby dle libosti. Jako součást sítě poskytovatelů ubytování typu Bett+Bike je tento kemp centra vodních sportů také ideálním výchozím bodem pro výlety na kole či inline-bruslích.

Foto: Steffen Rasche

Ubytování v chatkách nabízí i centrum vodních sportů Wassersportzentrum Senftenberger See

Pokoje s výhledem na jezero

V hotelu „Strandhotel“ nacházejícím se, jak již napovídá název, přímo na jedné z pláží Senftenberského jezera, si mohou hosté naplno vychutnat klid a užívat si bezprostřední blízkost vody. Tříhvězdičkový hotel je vzdálený jen asi 1,5 km od centra města Senftenberg a je tak ideálním výchozím bodem pro objevování okolí.

Foto: Richard Kliche

Strandhotel Senftenberger See je ideálním výchozím bodem pro vaše výlety

Více informací a rezervace na www.senftenberger-see.de.

Výběr článků

Načítám