Hlavní obsah

Regenerace v Braniborsku

Novinky, Kamila Stojanovová, Německá turistická centrála

Už v 17. století si kurfiřti oblíbili Braniborsko pro jeho lázeňské lokality. Také dnešní Braniborsko nabízí řadu možností, jak na pár dní zapomenout na každodenní shon a nechat se hýčkat ve zdejších lázních a wellness centrech či si užít trochu vodní zábavy v Tropical Islands.

Foto: Tropical Islands Holding GmbH

Užijte si odpočinek v atmosféře deštného pralesa v Tropical Islands.

Článek

Tropical Islans – exotika na dosah

Cestou po dálnici A13 směrem na Berlín už z dálky zahlédnete, jak se v rovinaté krajině rýsuje obří kopule ukrývající jedinečný tropický svět. Netoužíte-li přímo po klasických lázních a chcete udělat radost kromě sebe i svým dětem, pak je tento akvapark pro vás jako stvořený.

Foto: Tropical Islands Holding GmbH

Kupolovitá hala úctyhodných rozměrů ukrývá celý tropický svět

V největší volně stojící hale na světě (střecha je vysoká 107 metrů) se můžete uvelebit na pláži obklopené tropickou vegetací, zamířit do parních lázní nebo třeba na masáž, zatímco děti budou prozkoumávat vesničku s typickými příbytky domorodců z Bali nebo dovádět na skluzavkách.

Foto: Tropical Islands Holding GmbH

V Tropical Islands mají i typickou vesničku z tropických končin

Tip – narozeninová akce Tropical Islands

Areál letos slaví 10. výročí a pro malé hosty ve stejném věku připravil překvapení – každého 10. v měsíci mají všichni desetiletí vstup zdarma.

Saunový ráj

Unikátní, rozlehlý saunový svět, kterým šestihektarový areál Tropical Islands oplývá, je největší svého druhu v Evropě. Zde se přesvědčíte o tom, že není sauna jako sauna. Najdete zde jak klasickou saunu s rozpálenými kameny, tak i takovou, kde je vzduch provoněný dřevem či bylinami. Nebo můžete zkusit solnou jeskyni.

Foto: Tropical Islands Holding GmbH

Nechybí ani skluzavky

Nevíte si rady s tím, která sauna je vhodná právě pro vás? Nechte si poradit – poradenské centrum je k dispozici každý den až do pozdních nočních hodin. Jeden z důkazů, že kvalitní servis je na prvním místě.

Tip – nový kemp u Tropical Islands

Novinkou pro letošní rok je kemp nedaleko areálu Tropical Islands. Nedávno sem byly přivezeny první mobilní domy. Ke každému z nich náleží terasa a prostor mezi nimi bude osázen zelení. První hosté se zde budou moci ubytovat 1. srpna.

Foto: Tropical Islands Holding GmbH

Panoramatický pohled na Tropical Islands

Procedury s výhledem na jezero

Kousek dál za Berlínem, u jezera Ruppiner See, se můžete nechat hýčkat v termálních lázních Fontane Therme s certifikovanou léčivou vodou. Pod jednou střechou najdete čtyři vodní plochy, tematické sauny, ledovou jeskyni a spoustu dalšího. Nabídka wellness a léčivých procedur je pestrá. Zdejší zajímavostí je největší jezerní sauna v Německu, nacházející se přímo na hladině Ruppiner See. Do jeho osvěžující vody tak ze sauny nemusíte urazit dlouhou cestu.

Foto: Tourismusverband Ruppiner Land e. V./S. Traub Foto-Design

Je libo se po saunování schladit ve vodách jezera Ruppiner See?

Solná inhalace s vůní spreewaldských okurek

Termální lázně Spreewald ve městě Burg jsou považovány za jedny z nejmodernějších a nejkrásnějších v zemi. Jsou to lázně solankové – slaná voda přiváděná do bazénů pochází z hloubky 1350 metrů a patří k nejslanějším v tomto regionu. Jejích léčivých účinků si můžete dopřát v jednom z osmi bazénů, kde se teplota vody pohybuje stabilně kolem hodnoty 38 stupňů. Zvláštností a zároveň lákadlem těchto lázní je parní lázeň a solná inhalace ve velkých sudech, v nichž se obvykle přechovává zdejší nejvýznamnější artikl – spreewaldské okurky.

Foto: Spreewelten GmbH

Co takhle zaplavat si s tučňáky?

Koupání s tučňáky

Lázně Spreewelten Bad v Lübbenau jsou bezpochyby unikátní. Kromě prastaré saunové vesnice s bájnou saunou „Lutki-Höhle“, útulných odpočíváren s krby a bazénů s vlnami a protiproudem tu mají něco, co nikde jinde nenajdete. Tučňáky! S nimi si zde můžete i zaplavat. Sice vás od nich dělí sklo mezi bazény, ale pro odvážlivce v neoprenu je zde možnost poměřit si své plavecké schopnosti s těmito mistry plavání přímo v jejich bazénu. V těchto lázních se tedy s vámi děti rozhodně nudit nebudou.

Více o Braniborsku

Více informací o Braniborsku a užitečné tipy na cestu najdete na www.braniborsko.cz

Na stejných stránkách najdete i seznam zajímavých lázní v Braniborsku. O dalších německých lázních se dozvíte více na www.germany.travel

Kompletní nabídku Tropical Islands i s cenami najdete na www.tropical-islands.de

Související témata:

Výběr článků

Načítám