Hlavní obsah

Norimberk jako srdeční záležitost

Novinky, Německá turistická centrála/Bayern Tourismus Marketing GmbH

Profesionální průvodce Norimberkem Daniel Gürtler zná snad každý kout svého rodného města. S ním a jeho kolegy se podíváte i na místa, kam byste se jinak nedostali.

Foto: www.bayern.by

Průvodci jako Daniel vás seznámí se spoustou zajímavých příběhů z historie Norimberku.

Článek

Nadšení je důležité

V práci Daniel zúročuje to, co se naučil už v dětství: umění zprostředkovat své nadšení pro dějiny a bohatou minulost Norimberku ostatním. Ještě coby středoškolák začal provázet hosty svým rodným městem. Po maturitě šel studovat dějiny na univerzitách v bavorském Erlangenu a francouzském Chambery. Ze svého koníčku se Daniel nakonec rozhodl udělat povolání a ještě během studia si založil vlastní agenturu „urban history“. Hlavně díky prvním kontaktům na americké poskytovatele okružních plaveb mohl brzy začít realizovat řadu prohlídek, ochutnávek piva, přednášek a dalších programů. Kromě toho píše také knihy s historickou tematikou, například o norimberských městských hradbách či o kanálu spojujícím Mohan s Dunajem.

Foto: www.bayern.by

Daniel provázel hosty po svém rodném městě už jako středoškolák

Tak trochu jiné prohlídky

Svým hostům nabízí mnoho nejrůznějších témat. Kromě klasických programů, jako je Norimberský hrad nebo Albrecht Dürer nabízí Norimberk celou řadu velice zajímavých míst, kam by se turista bez Daniela Gürtlera nebo jeho kolegů normálně nedostal. Obzvlášť rád představuje Daniel Gürtler svou vlastní městskou čtvrť Gostenhof a její vývoj od dělnické čtvrti až po oblíbenou část města pro mladé.

Foto: www.bayern.by

Norimberk je pestré město

Za vším se skrývá příběh

Daniel je přesvědčen o tom, že každý kout města od kašny až po náměstí vypráví svůj příběh z minulosti. Tyto příběhy se snaží při prohlídkách zprostředkovat svým hostům a vždy ho potěší, když jeho hosté po prohlídce města a jeho přednáškách sami vyvozují závěry, ať již ve vztahu ke své vlasti, k dějinám, či k samotnému Norimberku, který se jim nyní představuje v daleko pestřejších obrazech, než ho znali dosud. Pro mnohé se tak Norimberk stejně jako pro Daniela může stát srdeční záležitostí.

Foto: www.bayern.by

Daniel a jeho kolegové vám coby znalci místního prostředí jistě doporučí i výborné kavárny a restaurace

Více se o Norimberku a dalších bavorských městech dočtete na www.bavorsko.eu

Více informací o Bavorsku

Informace o Bavorsku v češtině na www.bavorsko.eu

Související témata:

Výběr článků

Načítám