Hlavní obsah

Nekonečná dovolená? V maledivských luxusních rezortech stále trčí stovky turistů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exotické Maledivy se pyšní přívlastky jako ráj na zemi. Co když se ale dovolená protáhne a luxusní rezorty, palmy a písek se stanou spíše neúnosnými? Své o tom vědí turisté, kteří v zemi uvázli, a jichž je i měsíc po uzavření hranic kolem šesti set. Místní vláda se jim proto rozhodla pomoci, množství z nich už si totiž nemůže pobyt dovolit, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Maledivy se jako spousta států uzavřely před světem. Na ostrovech proto zůstalo uvězněno množství lidí, pro které se pohádková dovolená změnila spíše v peklo. V současnosti jich tam trčí kolem pěti set a dalších sto je na letišti v hlavním městě Male. Mnoho z nich si už tak dlouhý pobyt v luxusních resortech nemůže dovolit, proto se vláda rozhodla jim pomoci. Není ovšem jasné, jakým způsobem.

„Turisté už jsou pro nás jako místní. Tihle lidé dopomohli naší zemí dojít tam, kde je nyní,“ uvedl ministr turismu Ali Waheed. Maledivy, známé pro množství luxusních resortů, jsou na příjmech z cestovního ruchu závislé.

Žádná romantika

Vládní pomoc přichází zřejmě v reakci na příběh jednoho páru, který se na Maledivy vypravil na líbánky a zůstal rovněž trčet v jednom luxusním resortu kvůli koronaviru. Přestože jim hotel snížil cenu za ubytování, novomanželé si po čase stejně nemohli dovolit ho platit.

„Každý říká, že by chtěl zůstat uvězněn na tropickém ostrově, dokud na něm není doopravdy uvězněný,“ uvedla Olivia De Freitasová pro list New York Times. „Zní to dobře do doby, dokud můžete odejít,“ dodala.

Na jedinečné líbánky v době koronavirové novomanželé jen tak nezapomenou

Koronavirus

Turistům uvězněným na Maledivách zřejmě nezbývá nic jiného než čekat. Kvůli přerušení letecké dopravy prakticky jinou možnost nemají. K indické pevnině je to z hlavního města kolem 600 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám