Hlavní obsah

Největší ptačí park v Asii zavře. I když ne tak docela

Jurong Bird Park patří k nejstarším i nejznámějším turistickým atrakcím Singapuru. V úterý však největší asijský ptačí park oznámil, že po více než 50 letech ukončí činnost. Rezervace, která je domovem papoušků, plameňáků či tučňáků, se nicméně připojí k Singapurské zoo a luxusnímu resortu Banyan Tree, čímž vznikne nový komplex pro ekoturistiku.

Foto: Profimedia.cz

Park je domovem více než stovky druhů ptáků.

Článek

Park, který je domovem pro zhruba 3500 opeřenců, ukončí provoz na aktuální adrese 3. ledna příštího roku, tedy 52 let po otevření. K přesunu zvířat a otevření nového komplexu by mělo dojít rovněž někdy během roku 2023, informuje CNN. „Je tu hodně lidí, kteří se k nám připojili hned v začátcích a byli s námi desítky let,“ uvedla viceprezidentka parku Daisy Lingová při oznámení o uzavření parku.

Od 3. září se budou v rezervaci konat nejrůznější akce, včetně komentovaných procházek věnovaných historii instituce. Po jejím uzavření se ptačí obyvatelé postupně přesunou do čtvrti Mandai, kde se připojí ke zmíněné Singapurské zoo a dalším atrakcím jako jsou River Wonders a Night Safari.

Rezervace o rozloze 20 hektarů ročně přitahuje na 850 tisíc návštěvníků. Lákají je místní otevřené voliéry, komentovaná krmení nebo i výstavy.

Instituce se během svého působení podílela také na mnoha záchranných programech a účastnila se iniciativ za ochranu divoké přírody. Například v roce 2018 tu pro jednoho zoborožce, jehož postihla těžká forma rakoviny, vyrobili na 3D tiskárně protézu, kterou mu připevnili na zobák.

Indonésie výrazně zdražila vstupné na prohlídku varanů komodských

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám