Hlavní obsah

Největší plovoucí knihovna světa už kotvila ve 150 zemích. Teď těší jordánské čtenáře

Od konce ledna si mohou obyvatelé Jordánska zakoupit čtivo na velmi unikátním místě. V tamním přístavním městě Akaba totiž zakotvila největší plovoucí knihovna světa, která je umístěna v prostorách lodi Logos Hope. Návštěvníci v ní naleznou na 5000 děl zaměřujících se zejména na vědecká, literární a akademická témata.

Největší plovoucí knihovna na světě zahrnuje 5000 titulůVideo: Reuters

 
Článek

Do ohromné plovoucí knihovny dorazilo od jejího lednového zakotvení už 25 tisíc návštěvníků. Podle projektového manažera Jabulaniho Mlamba ale loď láká i na nejrůznější kulturní aktivity a události, jako jsou třeba živá vystoupení nebo vzdělávací workshopy, píše agentura Reuters.

„Loď Logos Hope je známá coby největší plovoucí knižní trh na světě. Máme tu na pět tisíc svazků za velmi rozumné ceny. Nejsme ale jen knihovna. Náš tým tvoří na 350 dobrovolníků 70 různých národností a chceme šířit znalosti, pomoc a naději kamkoli přijedeme,“ vysvětlil Mlambo.

Podle serveru The Jordan Times kotvila 132 metrů dlouhá loď za 13 let už ve 480 různých přístavech ve 150 zemích světa. Jordánská Akaba je druhou destinací, kterou plavidlo navštívilo v letošním roce.

„Je to skvělá myšlenka. Obyvatelé Akaby mají štěstí, že loď zakotvila zrovna tady. Můžeme se na vlastní oči přesvědčit, jak vypadá život lidí na palubě. Oni nám zase věnují čas, aby šířili znalosti,“ pochvaluje si jeden z návštěvníků Tareq Nasser.

Ve švédském muzeu vytvořili krytý les, návštěvníci v něm mohou přespat

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám