Hlavní obsah

Nejširší ulice světa by naležato pojmula skoro dvě Petřínské rozhledny

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires, metropole jihoamerické Argentiny, má jedno méně známé „nej“. Přejít tam můžete nejširší ulici světa. Měří víc než 100 metrů a automobily tudy proudí v celkem 14 pruzích.

BEZ KOMENTÁŘE: Přejít nejširší ulici světa může trvat víc než minutu

 
Článek

Ulice 9 de Julio (španělsky Avenida 9 de Julio) v Buenos Aires je extrémní díky své šířce. Ta dosahuje 110 metrů. Jen pro srovnání — dvě Petřínské rozhledny za sebou by měřily 130 metrů, tedy jen o 20 metrů více.

Výstavba ulice byla v plánu už od roku 1888. Místní rezidenti ale nesouhlasili a léta se tomu bránili, proto se ulice začala budovat až v roce 1935. První část byla otevřená o dva roky později, hlavní úsek byl dokončen až v 60. letech.

Chodníky 9 de Julio Avenue jsou lemovány obchody a restauracemi, automobily a autobusy jezdí v sedmi pruzích v každém směru. Chodci, kteří nepospíchají vyloženě svižným krokem a proplétají se mezi desítkami dalších lidí, ulici po přechodu přecházejí klidně i celé dvě minuty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám