Hlavní obsah

Nejodlehlejší hotel světa? Pobyt vyjde na tři čtvrtě milionu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prahnete na dovolené po co největším klidu a žádných davech? Obojí návštěvníkům dokáže poskytnout nejodlehlejší hotel světa, který se nachází v aljašském národním parku Denali. Sheldon Chalet stojí na vrcholu ledovce a je tak přístupný pouze helikoptérou. Návštěvníci kvůli tomu sáhnou pořádně hluboko do kapsy.

Foto: Profimedia.cz

Nejodlehlejší hotel světa svému přízvisku skutečně dostojí.

Článek

Ostré horské vrcholky, zasněžené pláně a nikde nikdo. Pocit tísnivé izolace je v Sheldon Chalet všudypřítomný, ale pro všechny, kteří přesně takové prostředí vyhledávají, může jít o pobyt snů. Návštěvníci nejodlehlejšího a dost možná i nejhůře dostupného hotelu na světě si na absenci klidu totiž skutečně stěžovat nemohou.

Pozoruhodná horská chata, která na první pohled nepůsobí nijak pompézně a luxusně, vznikla v roce 2018. Pojmenována je po otci dvou majitelů, kterými jsou Robert a Kate Sheldonovi.

Foto: Profimedia.cz

Minimální doba pobytu je tři dny.

Pro ty, kteří si pobyt mohou dovolit, jde o skvělý únik před shonem a civilizací. Návštěvníci musejí v chatě strávit minimálně tři noci a ty je vyjdou na 35 tisíc dolarů, to je přes 771 tisíc korun. Tato částka nicméně zahrnuje dopravu vrtulníkem, gurmánské stravování a také další aktivity, kterými se mohou hosté zabavit. Těmi jsou sáňkování, vysokohorská turistika a podobně.

Foto: Profimedia.cz

Do hotelu dopraví návštěvníka vrtulník.

Do hotelu se vměstná až 10 hostů najednou. Ve dne si návštěvníci užijí výhledy na nekonečnou zasněženou pláň, v noci je může zase překvapit vlnící se polární záře na obloze. Tu mohou hosté obdivovat ze střechy, kde najdou také saunu.

Nejexkluzivnější soukromý ostrov světa? Noc vyjde skoro na milion korun

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám