Hlavní obsah

Nejoblíbenější hotel světa je na Maledivách

Novinky, fis, jky

Největší světový cestovatelský portál Tripadvisor vyhlásil ve středu nejlepší hotely pro rok 2015 na základě hodnocení statisíců svých uživatelů. Tentokrát všem hotelům světa vévodí hotelové zařízení Gili Lankanfushi na Maledivách. Nejlepším českým hotelem je pak pražský hotel Aria, který se umístil v rámci celé Evropy na 12. příčce.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejlepším hotelem na světě je podle turistů Gili Lankanfushi na MalediváchVideo: Hotel Gili Lankanfushi

 
Článek

Je to právě hudební hotel Aria, který získal v této anketě v roce 2009 ocenění Nejluxusnější hotel světa. Za ním se letos v rámci ČR umístily další pražské hotely Alchymist, Four Seasons, Mandarin Oriental a The Emblem. Do první desítky se pak nedostal ani jeden hotel ležící mimo českou metropoli.

V kategorii nejluxusnějších hotelů se letos z českých ubytovacích zařízení umístil jen pražský hotel Golden Well, tedy U Zlaté Studně. Skončil čtyřiadvacátý.

Pražský hotel AriaVideo: Novinky

Vítězný Gili Lankanfushi na Maledivách hodnotí cestovatelé jako absolutní ráj s dokonalým pohodlím, soukromím a profesionálním personálem. Není tedy divu, že se probojoval až do samého čela žebříčku nejoblíbenějších hotelů světa. Od loňska, kdy zvítězil švýcarský Grand Hotel Kronenhof, tak maledivský rezort na ostrově Lankanfushi postoupil ze třetího místa. Ceny za noc se tam v sezóně pohybují zhruba od 1600 do 2100 dolarů (od 38 000 do 50 000 Kč).

Na stříbrnou příčku poskočil z loňské čtvrté Nayara Hotel v La Fortuna de San Carlos v Kostarice, ze kterého mají hosté výhled nejen do zahrady, ale také na aktivní sopku Arenal. Třetí místo obsadil kambodžský hotel Shinta Mani Club ve městě Siem Reap. Turisté si tam pochvalují vedle elegantního zařízení také věčně usměvavý personál.

Foto: archiv Nayara Hotel

Vířivka na terase, příroda všude kolem... Takové prostředí nabízí hostům Nayara Hotel

Čtyřkou je v top desítce světových hotelů maďarský Four Seasons Hotel Gresham Palace v Budapešti. Pátým se stal peruánský Belmond Palacio Nazarenas, kde hosty čeká řada příjemných překvapení. Například v koupelně jim komorník uřízne čerstvé bio mýdlo. Na šestce jsou opět Maledivy, tentokrát hotel Cocoa Island by COMO na ostrově Cocoa, kde si návštěvníci užívají kromě luxusu také výjimečné soukromí.

Foto: archiv hotelu Shinta Mani Club

Elegantně nasvícený hotel Shinta Mani Club

Hotel Alpin Spa Tuxerhof v Rakousku se uhnízdil na sedmé pozici. Hned za ním je přepychový pouštní ubytovací rezort Al Maha ve Spojených arabských emirátech.

Na břehu Černého jezera v Brazílii stojí Estalagem St. Hubertus, podle hodnocení turistů je unikátním místem pro zamilované páry či novomanžele na líbánkách. Pozitivní recenze ho vynesly na deváté místo žebříčku. Desátým, ale neméně atraktivním hotelem je Tambo del Inka v Peru. Ani u tohoto rezortu cestovatelé nešetří chválou, co se zaměstnanců, vybavení a lokality týká.

Česko bodovalo s malými hotely

V kategorii Malé hotely na tom byla česká zařízení velmi dobře. Hotel Residence Agnes se umístil na třetí příčce na světě a 22. příčku v rámci celosvětového hodnocení pak získal již zmíněný hotel U Zlaté Studně.

Celkově mezi malými hotely zvítězil The Place Luxury Boutique Villas na thajském ostrově Ko Tao. V této kategorii pak velmi příjemně překvapily hotely v marocké Marrákeši. V první pětadvacítce se jich umístilo hned pět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám