Hlavní obsah

Nejlepší restaurací na světě se pyšní malé anglické městečko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní michelinská restaurace Old Stamp House v anglickém městečku Ambleside je tou nejlepší na světě. Zvítězila v cenách Travelers’ Choice portálu TripAdvisor, kde rozhodují kladná hodnocení a recenze od cestovatelů. Druhou příčku získal podnik Oro v Rio de Janeiru, třetí je Madonnina del Pescatore v italské Senigallii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vítězný podnik, který se pyšní mimo jiné jednou michelinskou hvězdičkou, má na TripAdvisoru maximální hodnocení, tedy pět z pěti. Návštěvníci na restauraci vyzdvihují neformální prostředí, ale také kvalitu surovin i servisu. „Nemohu nic jiného než tuto restauraci doporučit, vše bylo od začátku do konce perfektní. Úžasný zážitek a jídlo jako z jiného světa,“ píše v hodnocení jedna z uživatelek TripAdvisoru.

Podnik nabízí obědové i večerní degustační menu o sedmi chodech. První z nich vyjde na 55 liber na osobu (1500 korun) a druhé na 95 liber na osobu (2600 korun).

Na druhé příčce se umístil podnik Oro Restaurante v Riu. Ten má michelinské hvězdy hned dvě, na TripAdvisoru nicméně nedisponuje plným hodnocením; má 4,5 bodu z pěti. Návštěvníci na restauraci vyzdvihují invenci a píší o ní jako o nejlepším podniku ve městě.

Hlavně evropské podniky

Trojkou v žebříčku je Madonnina del Pescatore v Itálii, čtvrtá příčka náleží restauraci Martin Berasategui ve španělském městě Lasarte-Oria. Také páté místo má španělská restaurace, a to El Xato v La Nucii. První desítce dominují takřka výhradně evropské podniky, jednou z výjimek je Sachi Heliopolis v Káhiře.

Do nejlepší restaurace světa to Češi nemají vůbec daleko

Cestování

Jednou z podkategorií nejlepších restaurací jsou také bistra a rychlá občerstvení. Jedničkou je pizzerie Bleecker Street Pizza v New Yorku, dvojkou podnik se smaženými kuřaty v asijském stylu BirdHouse v Page v Arizoně.

Žebříčku restaurací, které svým prostředím lahodí oku, vévodí Sunset Monalisa v mexickém letovisku Cabo San Lucas. Druhá je singapurská restaurace KOMA.

Pořadí v cenách Travelers’ Choice určuje algoritmus, který analyzuje uživatelské recenze na TripAdvisoru. Letos už byly vyhlášeny také Nejlepší destinace, pláže či hotely.

Nejlepší restaurace světa
1. Old Stamp House Restaurant, Ambleside, Velká Británie
2. Oro Restaurante, Rio de Janeiro, Brazílie
3. Madonnina del Pescatore, Senigallia, Itálie
4. Martin Berasategui, Lasarte-Oria, Španělsko
5. El Xato, La Nucia, Španělsko
6. Ristorante Villa Crespi, Orta San Giullio, Itálie
7. Les Plaisirs Gourmands, Schiltigheim, Francie
8. Sachi Heliopolis, Káhira, Egypt
9. Auberge Du Vieux Puits, Fontjoncouse, Francie
10. Paul Ainsworth at No. 6, Padstow, Velká Británie
Zdroj: TripAdvisor

Může se vám hodit na Firmy.cz: Restaurace, Zážitkové restaurace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám