Hlavní obsah

Nejlepší pláží je podle cestovatelů brazilská Baia do Sancho

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlatavý písek, tyrkysové moře a všude kolem bující džungle. Zhruba tak nějak vypadá brazilská pláž Baia do Sancho, která byla ve výročních cenách portálu TripAdvisor vyhlášena tou nejlepší na světě. V kontinentální části Brazílie byste ji ovšem nenašli. Plážový klenot se ukrývá na ostrůvku Fernando de Noronha, který leží od pevniny nějakých 370 kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Nejlepší pláž byste našli na brazilském ostrově Fernando de Noronha.

Článek

Baia do Sancho se stala nejlepší světovou pláží už v roce 2017, loni ale sklouzla na druhé místo. Letos si nicméně může užít znovuzískaný titul. Místo je prý ideální k potápění, při troše štěstí je možné zahlédnout i dovádějící delfíny. Pláž dostala celkem 91 procent vynikajících recenzí a jeden z uživatelů portálu o ní napsal: „Na cestičce vedoucí k pláži si ani nedokážete představit, co vás čeká. Božský výhled působí jako fata morgana.“

Zážitkem při návštěvě panenského ostrova ale jistě nebude jen procházka či koupání na pláži. Část Fernando de Noronha je národním parkem, který je od roku 2001 společně s biosférickou rezervací atolu Rocas zapsán na seznamu přírodního dědictví organizace UNESCO.

Loňský vítěz je až pátý

Druhou nejlepší pláží je Varadero Beach na Kubě u stejnojmenného letoviska. To patří mezi ta největší a nejpopulárnější v zemi, leží i relativně blízko Havany, asi nějaké dvě hodiny jízdy autem. „Opravdu nádherná pláž s bílým pískem a průzračnou vodou, ke konci listopadu navíc i s velmi rozumným množstvím lidí,“ uvedla na její adresu jedna z uživatelek TripAdvisoru.

Foto: Profimedia.cz

Varadero Beach ve stejnojmenném letovisku je kubánskou jedničkou.

Foto: Profimedia.cz

Zkroucené stromy jsou poznávacím znamením pláže Eagle Beach na Arubě.

Trojici vítězů pak uzavírá Eagle Beach na karibském ostrově Aruba, kde návštěvníci kvitují mimo jiné její odlehlost a poklid. Samotný ostrov Aruba, jenž je jednou z autonomních oblastí Nizozemského království, se pak může chlubit ještě další zajímavou pláží, po které se promenádují plameňáci.

První evropskou pláží ve výběru je La Concha ve španělském San Sebastianu, jež skončila čtvrtá. Loňský vítěz, Grace Bay na souostroví Turks a Caicos, spadl letos na pátou příčku. V žebříčku následují Clearwater Beach na Floridě, Spiaggia dei Conigli na Sicílii, Seven Mile Beach na Velkém Kajmanu, Playa Norte na mexickém Isla Mujeres a Seven Mile Beach na Jamajce.

Foto: Profimedia.cz

La Concha v San Sebastianu je nejlepší evropskou pláží.

V letošních cenách Traveller’s Choice byla už vyhlášena kategorie hotelů. Ten nejlepší byste našli na pobřeží Pacifiku v Kostarice. O vítězi rozhoduje algoritmus, který analyzuje tisíce uživatelských recenzí. Podle nich pak sestavuje pořadí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám