Hlavní obsah

Nejlepší evropská pláž leží ve Walesu. K exotice má ale daleko

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Británie nejspíš nebude patřit k zemím, kde by někdo hledal panenské pláže. Přesto se Rhossili Bay ve Walesu dostala do žebříčku nejlepších pláží světa vyhlášených cestovním magazínem Suitcase, navíc jako jediná v Evropě. K exotickému vzezření má sice daleko, návštěvníky i tak dokáže uchvátit dlouhým zlatavým pobřežím a přilehlými travnatými kopečky. Informoval o tom britský Independent.

Foto: Profimedia.cz

Pláž ve Walesu je jedinou evropskou, která se do výběru dostala.

Článek

Téměř pětikilometrová pláž v žebříčku předčila i písečné skvosty ve Španělsku, Řecku či Francii, ve výběru deseti nejlepších pláží světa pro rok 2017 dominuje jako jediná evropská.

„Celý záliv je dechberoucí. Není to poprvé, co byl někde zmíněn, stává se z něj jedna z nejpozoruhodnějších lokací ve Walesu,“ tvrdí majitel hotelu ve vesničce Rhossili Adrian Short.

Foto: Profimedia.cz

Rhossili bay není tradičním cílem pro povalování a opalování.

Jistá odlehlost pláže navíc zanechává místo poněkud mystickým a nedotčeným. Nejbližším velkým městem je zhruba 30 kilometrů vzdálené Swansea.

„Nejedná se o typické místo pro opalování, je to kus nezkažené přírody,“ dodává Short.

Nyní se ovšem očekává, že na pláž díky umístění v žebříčku dorazí mnohem více turistů než doposud. A to i přesto, že tradičním počasím ve Walesu je spíše déšť a typické britské pošmourno, které ovšem pláži dokážou přidat na kouzlu.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Rhossili bay je poměrně odlehlá, a proto i nedotčená.

Jedná se o vůbec první případ, kdy se Rhossili Bay probojovala do mezinárodního žebříčku nejlepších pláží, už pět let po sobě ale obsazuje jednu z příček ve výběru 10 nejlepších britských pláží cestovatelského portálu TripAdvisor. Na něm byla letos zvolena i nejkrásnější pláží ve Walesu, píše The Independent.

Nejlepší pláže roku 2017 podle magazínu Suitcase
Pamalican, Filipíny
Bocas del Toro, Panama
Tikehau Island, Francouzská Polynésie
Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazílie
Koh Kradan, Thajsko
Radhanagar Beach, Havelock Island, Indie
Honokalani Beach, Maui, Havaj
South Beach, Miami, USA
Loblolly Beach, Britské Panenské ostrovy
Rhossili Bay, Swansea, Velká Británie
Zdroj: Suitcasemag.com

Reklama

Výběr článků

Načítám