Hlavní obsah

Nejkrásnější přistání zažijete v Irsku, vyplynulo z ankety

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přistání s nejhezčím výhledem zažijí cestující v irském Donegalu. Tamní letiště sice nepatří k těm největším a nejmodernějším, zato se pyšní strhující lokací. Vyplynulo to z ankety pořádané portálem PrivateFly, v níž letiště zvítězilo už potřetí v řadě. Za ním se umístila letiště v Tanzanii či Řecku.

Foto: Profimedia.cz

Krajina kolem Donegalu (ilustrační foto)

Článek

Na vítězném letišti hlasující vyzdvihli především scenérii, která se při přistávání naskýtá. Letiště se totiž nachází hned v zátoce u moře a lemují ho písečné pláže a zelené louky.

„Jsme potěšeni, že se nám této pocty dostalo už potřetí za sebou,“ uvedl předseda představenstva letiště Steve O’Culain. „A až to bude možné, doufáme, že se přijede podívat více cestovatelů a bude s námi sdílet tento nádherný kus země,“ doplnil.

Podle šéfa portálu PrivateFly Adama Twidella sice letos létají lidé méně, vítězná letiště jsou ovšem dobrou připomínkou, jaké úchvatné lokality se na zemi nacházejí. Žebříček může posloužit i jako inspirace do budoucnosti. „Létání nám umožňuje spatřit ty nejneuvěřitelnější výhledy,“ myslí si.

Za letištěm Donegal se umístila tanzanská přistávací dráha Msembe Airstrip, která slouží národnímu parku Ruaha. Třetí je řecké letiště Skiathos, čtvrtou příčku má letiště Orlando v USA, pátou Barra na Vnějších Hebridách ve Skotsku.

Následují Bora Bora ve Francouzské Polynésii, Svatý Martin, kde letadla přistávají přímo nad pláží, Praslin Island na Seychelách, letiště v Dubaji a nakonec na Fidži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám