Hlavní obsah

Nejdražší hotelové apartmá mají v Las Vegas. Noc vyjde na miliony

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský umělec Damien Hirst je autorem aktuálně nejdražšího hotelového apartmá na světě. Našli byste ho v lasvegaském Palms Casino Resortu a jedna noc v něm vyjde na astronomických 100 000 dolarů (2,26 milionu korun). Součástí je i terasa s bazénem, z nějž je výhled na novější centrum města, tzv. Strip.

Foto: Profimedia.cz

Opulentní apartmá navrhnul proslulý britský umělec Damien Hirst.

Článek

Hirst navrhnul kompletní podobu apartmá, mimo to v něm vystavuje i vlastní tvorbu. Zástupci hotelu ovšem odmítli uvést, kolik zhotovení extravagantního pokoje stálo.

Podle agentury Bloomberg dosahují jen samotná umělecká díla hodnoty zhruba 10 milionů dolarů (226 milionů korun), přičemž výsledná cena bude zřejmě ještě několikanásobně vyšší. „Zeptal jsem se, kolik toho chtějí. A nakonec vše samo vyplynulo a nabalovalo se — polštáře, židle, bar, tapety,“ vyjmenovává Hirst zlomek toho, co do pokoje navrhnul.

Foto: Profimedia.cz

Stolky, ale i další nábytek nesou motiv s motýly.

Foto: Profimedia.cz

O královskou vanu není v koupelně nouze.

Že je apartmá nanejvýš extravagantní, dokazují i dva žraloci zalití ve formaldehydu, kteří opulentní rezidenci pomyslně kralují. Hosty kromě nich uspokojí jistě i koupelna s obří vanou, k dispozici jsou také dvě ložnice, bar či bazén na terase.

Být v úžasu

Hosté, kteří se v apartmá ubytují, budou mít 24 hodin k dispozici osobního sluhu, čeká je ale také prohlídka s výkladem, při níž se o Hirstových dílech dozvědí více. „Bylo úžasné pracovat s takovými dvěma sběrateli, kteří skvěle rozumí umění,“ řekl Hirst o hoteliérech Frankovi a Lorenzovi Fertittových. „Umožnili mi stvořit apartmá, všechno v něm navrhnout a zaplnit ho mými díly,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Žraloci jsou skuteční a zalití formaldehydem.

Podle Hirsta by mělo umění udivovat, nikoli však zbytečně rušit. Doufá, že toho se mu v Empathy apartmá povedlo docílit, a že hosté při vstupu budou zkrátka příjemně udiveni.

Foto: Profimedia.cz

Součástí apartmá je také terasa s malým bazénem.

V Las Vegas nedávno odhalili také ta nejlepší apartmá pro pánské jízdy. Kromě dobře zásobeného baru nabízejí třeba bowlingovou dráhu nebo basketbalové hřiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám