Hlavní obsah

Návrat do minulosti. Skanzen ve Velharticích ožije lidovými řemesly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zavítat do doby před 150 až 200 lety budou moci v nadcházejících dnech návštěvníci skanzenu ve Velharticích. Od úterý do čtvrtka se tam konají dny lidových řemesel, během nichž budou k vidění mimo jiné ukázky zpracování ovčí vlny, pletení košíků nebo výroby šindele. Lidé si budou moci vůbec poprvé prohlédnout také historické poštovní saně.

Foto: Občanské sdružení Hrad

K vidění budou tradiční řemeslníci, včetně kovářů.

Článek

Akce Živá řemesla v podhradí se u velhartického hradu uskuteční již počtvrté. Návštěvníci se v souboru lidových staveb, jenž byl do obce přesunut z Pošumaví, dozvědí, jak se žilo našim předkům a čím se ještě mnozí z nich před 200 lety živili.

Kromě již zmíněných řemesel dojde také na provaznictví, řezbářství, včelařství, kovářství nebo výrobu látek na tkalcovském stavu. Zájemci si budou moci všechny činnosti také sami vyzkoušet a zavítat do malebných stavení. Pro letošní ročník je přichystáno také několik novinek, mimo jiné je na programu stříhání ovci za použití tradičních nůžek nebo okování koně.

Vůbec poprvé budou k vidění také historické poštovní saně. Ty ještě před sto lety tahal kůň z železniční stanice Nemilkov do Velhartic.

Program doplní komentované prohlídky skanzenu. K zakoupení bude řada produktů, nebudou chybět ani stánky s tradičním občerstvením, mimo jiné obilnými plackami s povidly nebo bylinkami.

Na Sněžku a zpět za 680 korun. Lanovka na prázdniny podražila

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám