Hlavní obsah

Nad letním Karibikem se stahují mračna, udeří sezóna bouří

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dominikánská republika, Kuba či Jamajka nejsou zrovna destinace, kam by se často jezdilo v létě. Mimo sezónu zde totiž často prší. Proto se sem častěji jezdí v zimě či na jaře. Každým rokem však statisíce lidí šetří a využívají nižších cen letenek a ubytování, a přestože tím riskují propršenou dovolenou, vyrážejí směr Karibik. Letos však meteorologové předpovídají nepříjemně živou sezónu hurikánů.

Foto: Profimedia.cz

Podobný pohled bude během letošního léta v Karibiku poměrně obvyklý.

Článek

Sezóna hurikánů v Atlantiku začala 1. června. Letos jsou jeho vody teplejší, než je běžné, a tak americký Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA) a další meteorologické ústavy předpovídají extrémně aktivní sezónu bouří a dost možná i hurikánů.

Navzdory varováním jsou však možnosti setkání se s hurikánem velmi malé. NOAA vypočítal, že pokud se vydáte do Karibiku na týden v září, což je co do hurikánů nejrušnější měsíc, pravděpodobnost, že vám dovolenou naruší tento tropický cyklón, je 1 ku 50.

Na ostrovech, které zasahují hurikány méně, je tato pravděpodobnost v ostatních měsících ještě výrazně nižší. Nejvýhodnější nabídky se z Karibiku linou právě mezi červnem a listopadem, kdy je cena ubytování mnohdy až poloviční.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám