Hlavní obsah

Na Rýdově kopci u Jindřichova Hradce vzniká nová turistická rozhledna

Od nové turistické sezóny budou moci lidé navštívit 33 metrů vysokou rozhlednu Rýdův kopec u Jindřichova Hradce. Rozhledna by se mohla pro turisty otevřít v květnu. Informovala o tom mluvčí jindřichohradecké radnice Karolína Průšová.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Na rozhledně aktuálně probíhají stavební práce.

Článek

Nová turistická atrakce by měla lidem nabídnout výhled do okolí Jindřichova Hradce. Terasa, z níž se budou moci návštěvníci do krajiny podívat, bude umístěna ve výšce 24 metrů.

„V současné době je projekt ve fázi stavebních prací,“ uvedla Průšová. Rozhlednu by z větší části měl tvořit dřevěný materiál. Vyhlídková terasa bude zastřešená. Veřejnost bude moct objekt využívat vždy od dubna do října. Přes zimu bude rozhledna, která stojí na půdorysu 48 metrů čtverečních, zavřená.

Podobu této turistické atrakce si zvolili pomocí hlasování obyvatelé Jindřichova Hradce. Město na projekt získalo dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) v rámci Regionálního operačního programu Jihozápad. Grant může činit až 13,7 miliónu korun. Plánované náklady na výstavbu objektu činí téměř 15 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám