Hlavní obsah

Na pražské letiště se od léta vrací padesátka linek, včetně dvou dálkových

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské letiště bude od prvního července zase o krok blíže běžnému provozu. Od léta se na něj vrací množství pravidelných linek, včetně dvou dálkových do katarského Dauhá a Dubaje ve Spojených arabských emirátech. Během léta jsou ohlášeny i zcela nové spoje, například do Pafosu na Kypru nebo slovenských Košic.

Foto: Letiště Praha

Pražské letiště se pomalu navrací k běžnému provozu.

Článek

První červencový týden dojde k obnovení linek do dalších 34 destinací, ty již dříve spuštěné čeká posílení. „Se začátkem července bude mít Letiště Václava Havla Praha obnovený provoz do celkem 57 destinací. Mezi nimi jsou také dvě dálkové,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Z Prahy bude možné se vydat také do Dubaje s aerolinkami Flydubai či do Dauhá s Qatar Airways. V první zmíněné destinaci by se turisté podle dosavadních informací měli prokázat negativním testem na koronavirus nebo ho po příletu podstoupit.

Na pražské letiště se začínají vracet lidé, stále jich je však skoro o 100 procent méně než loni

Ekonomika

Mezi dalšími obnovenými linkami budou také spoje do Burgasu, Edinburghu, Göteborgu, Heraklionu, Malagy, Osla a dalších. „V souvislosti s nadcházejícím létem sledujeme nárůst obnovených leteckých spojení do typicky dovolenkových destinací, jako jsou například řecké ostrovy nebo Kanárské ostrovy, kde je rovněž příznivá epidemiologická situace,“ doplnil Řehoř.

Návrat na pražské letiště již oznámila také nízkonákladová společnost easyJet, která začne opět létat například do Amsterdamu, Basileje nebo anglického Bristolu. Konkurenční Ryanair plánuje v průběhu léta spuštění zcela nových linek, a to do slovenských Košic a do kyperského Pafosu. Do Larnaky, rovněž na Kypru, začne létat společnost Wizz Air, která nově obslouží ještě albánskou Tiranu a bulharskou Varnu.

Bulharsko neláká jen na moře. Pobřežní letoviska nadchnou i řadou památek

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám