Hlavní obsah

Na palubě letadla se strhla potyčka kvůli roušce

Novinky, Michael Švarc

K vyhrocené bitce mezi dvěma cestujícími došlo na palubě letadla společnosti Allegiant Air. Předmětem sporu se stala rouška, kterou si jeden ze zúčastněných odmítal nasadit. Oba muži se po výměně několika nadávek začali prát a museli zasáhnout i další pasažéři a nakonec policie, která viníka bez roušky vyvedla z letadla, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ke sporu došlo ještě ve chvíli, kdy letadlo stálo na letišti Mesa-Phoenix v Arizoně. Podle svědkyně události Rylie Lansfordové vše začalo mužem, který měl místo roušky nasazený štít. Přestože mu letuška vysvětlila, že si musí zakrýt nos a ústa, odmítl, protože ústenku ani neměl. K posádce se prý navíc choval velmi hrubě.

Do sporu se následně vložil cestující, který seděl hned vedle Lansfordové, tedy o jednu řadu před iniciátorem konfliktu. „Říká se tomu covid,“ vyštěkl prý na pasažéra, načež se začali oba muži hádat.

Musela zasáhnout ostraha

Podle Lansfordové byl druhý z mužů opilý a neustále křičel, že se potřebuje dostat domů za matkou, která je v nemocnici. „Všem nadával a vyhrožoval tomu chlápkovi za ním,“ uvedla Lansfordová, která potyčku i natočila.

Muži následně začali o tom druhém tvrdit, že je třeba ho vyvést z letadla, a jejich slovní přestřelka brzy přerostla i ve fyzickou. Personál letadla si nakonec vyžádal zásah ostrahy, aby cestujícího bez roušky vyvedla ven.

„Tady máte ochutnávku toho, s čím se musíme potýkat,“ řekla prý jedna z letušek Lansfordové, která práci posádky vyzdvihla pro její velkou trpělivost.

Když dorazila policie, oba muže od sebe odtrhla a provinilce bez roušky odvedla, zatímco druhý z účastníků konfliktu mohl v letadle setrvat a pokračovat do cíle. „Bylo to nepříjemné, doufám, že se k sobě všichni můžeme chovat mile,“ doplnila Lansfordová ve videu, kde celý incident popsala. „Noste roušku, když už si koupíte letenku.“

Incident, k němuž došlo minulou sobotu, pro server Independent potvrdil i mluvčí aerolinek Allegiant Air. „Po všech cestujících požadujeme, aby měli po celou dobu zakrytý obličej, a tím ochránili všechny kolem nich,“ vysvětlil mluvčí s tím, že ochranné štíty se mohou nosit dodatečně, nikoli však jako alternativa.

Reklama

Výběr článků

Načítám