Hlavní obsah

Na letadlo během letu spadl kus ledu a roztříštil čelní sklo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ojedinělá nehoda potkala minulý týden letadlo British Airways. Během letu na ně totiž spadl kus ledu z letounu, který letěl výše, a roztříštil čelní okno kokpitu. Škoda nebyla fatální a stroj bezpečně doletěl do cíle i s obřím „pavoukem“ na skle. Šance, že k podobné nehodě dojde, je údajně jedna ku milionu, uvádí Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

K nehodě došlo u společnosti British Airways (ilustrační foto).

Článek

Letadlo mělo před Štědrým dnem namířeno z londýnského letiště Gatwick do Kostariky. Kus ledu spadl z letounu, který byl asi o 300 metrů výše než letadlo British Airways. Na levém čelním skle se ale vytvořila pouze rozsáhlá prasklina, okno totiž dokáže vydržet extrémní nápor.

Letadlo v pořádku dokončilo cestu do kostarického hlavního města San José, ale nemohlo se samozřejmě vypravit na zpáteční cestu. To zkomplikovalo návrat mnoha lidem, kteří do Británie mířili zpět na Vánoce. Dostali se tam až v neděli na druhý svátek vánoční.

Na začátku bylo přitom cestujícím řečeno, že se letadlo zpozdí asi o hodinu a půl, informuje server LadBible. Brzy se však ukázalo, že oprava si vyžádá specialisty a prodleva tak bude delší. Nakonec to bylo asi 50 hodin. Aerolinka se za nepříjemnosti cestujícím omluvila.

„Z celého srdce bychom se rádi omluvili pasažérům tohoto letu, kterým zkrachovaly vánoční plány. Nikdy bychom však neletěli s letadlem, pokud by to nebylo absolutně bezpečné, a v tomto případě nebyli technici schopni škodu ihned napravit,“ uvedl mluvčí společnosti. Doplnil, že oceňuje trpělivost cestujících.

Vyhodili ho z letadla, místo roušky měl na obličeji nasazená tanga

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám