Hlavní obsah

Na kterých letištích se nejlépe najíte? Evropa se pyšní třemi premianty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jídlo v letadlech nemá tu nejlepší pověst. Řada lidí se proto raději „předzásobí“ už na letišti při čekání na svůj spoj. A co se týče kvality pokrmů či nápojů, tak si pasažéři nejvíce pochutnají na singapurském letišti Changi a hned v závěsu za ním na tokijském letišti Narita. Tři z deseti premiantů má ale i Evropa, jde o letiště Heathrow v Londýně, svatostánek létání v Istanbulu či amsterdamský Schiphol.

Foto: Profimedia.cz

Singapurské letiště Changi patří k nejlepším na světě. Skvěle se na něm i najíte.

Článek

Nejchutnějšími jídly se pyšní singapurské letiště Changi. Vyplývá to z výsledků ankety, kterou uskutečnil americký magazín Food and Wine, a o níž informuje server Independent. Pasažéři si mohou dopřát celou plejádu pokrmů, prázdné žaludky uspokojí široká nabídka ramenu, pečiva nebo místní specialita chilli krab.

Tokio láká na suši, Dubaj na francouzské pečivo

Mezinárodní letiště Tokio Narita stanulo na druhém místě žebříčku, anketa vyzdvihuje zejména skvělé suši. Jeho vysoká kvalita zrovna v Japonsku překvapí asi málokoho. Třetí příčku má Dubaj s pestrou nabídkou blízkovýchodních dobrot, cestující tu však narazí i na fantastické éclairy, což je francouzská sladkost z odpalovaného těsta podobná banánkům.

Čtvrtá pozice náleží londýnskému letišti Heathrow, a to konkrétně za gurmánská jídla z restaurací známého šéfkuchaře Gordona Ramseyho. Páté istanbulské letiště zase láká na turecký street food. Šesté amsterdamské letiště je ideální na pivo nebo holandské palačinky.

Zeptejte se v Dubaji na cokoli: O ramadánu, mnohoženství i zahalování

Cestování

Nadpočetný Mnichov se pyšní pivovarem

Na letišti JFK v New Yorku mohou strávníci ukojit hlad v autentickém steakhousu, zbylá letiště Hartsfield-Jackson v Atlantě, San Francisku či kanadském Vancouveru hrají prim v jižanských chutích, jsou ideální na brunch či plody moře.

Vyjma desítky nejlepších letišť na jídlo či pití zařadil magazín do výběru ještě jednoho plusového zástupce. Tím je letiště v Mnichově, které nabízí autentickou bavorskou kuchyni nebo vůbec první letištní pivovar na světě.

Nejlepší letiště z hlediska stravování
1. Letiště Singapur-Changi
2. Mezinárodní letiště Narita, Japonsko
3. Mezinárodní letiště Dubaj, Spojené arabské emiráty
4. Letiště Heathrow, Velká Británie
5. Letiště Istanbul, Turecko
6. Letiště Amsterdam-Schiphol, Nizozemsko
7. Mezinárodní letiště Johnna F. Kennedyho, USA
8. Mezinárodní letiště Hartsfield-Jackson Atlanta, USA
9. Mezinárodní letiště San Francisco, USA
10. Mezinárodní letiště Vancouver, Kanada
Zdroj: Food and Wine

Mezinárodní letiště za 30 let neztratilo jediné zavazadlo

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám