Hlavní obsah

Na Ještědu začala letní sezona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skiareál Ještěd počínaje čtvrtkem odstartoval letní sezonu spuštěním sedačkové lanovky Skalka, která bude v provozu během víkendů do konce měsíce. Návštěvníkům chce nabídnout celou řadu aktivit, některé úplně poprvé.

Foto: Profimedia.cz

Sedačková lanovka na Ještěd očekává letos nápor turistů.

Článek

„V květnu pak budou moci návštěvníci využít lanovku vždy od pátku do neděle. Jezdit bude v půlhodinových intervalech,“ popsal ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš.

Vloni se sedačkovou lanovkou svezlo přes léto 20 tisíc lidí, letos ji s největší pravděpodobností čeká daleko větší zápřah. Po tragické nehodě vloni v říjnu je totiž mimo provoz kabinová lanovka a dá se očekávat, že řada lidí mířících na Ještěd využije možnost svézt se sedačkovou lanovkou (byť ta nekončí u vrcholu hory, ale na hřebeni zhruba 1,5 kilometru daleko od budovy hotelu a vysílače).

Za ferratou do hlubin Moravského krasu

Cestování

„Naše lanovka nabídne opravdu nádherný výhled na ještědský vysílač z neokoukané perspektivy, na Liberec, Bedřichov nebo Krkonoše. Lanovka je zároveň ideálním výchozím bodem k dalším aktivitám v okolí. Najdete ji hned u infocentra a centrálního parkoviště. Samotná jízda na horní stanici trvá asi pět minut,“ doplnil Jakub Hanuš.

Tři nové stezky

Návštěvníci si budou moci letos na Ještědu poprvé vyzkoušet tři nové originální turistické stezky, kterými je provede interaktivní venkovní hra Skryté příběhy. Trasy mají turisty zavést na ještědský vysílač, do ještědského pralesa a po stopách ještědských čertovských kamenů.

Lyžaře na sjezdovce přes léto vystřídají také terénní tříkolky, pro něž vznikla značená trasa vedoucí areálem. „K zapůjčení budou i krosové koloběžky, vhodné pro jízdu v terénu. Obě atrakce budeme nabízet i ve výhodném balíčku v kombinaci s jízdným na lanovku Skalka, jakmile to jarní počasí dovolí,“ upřesnil Jakub Hanuš.

Pro děti bude v blízkosti ski baru Nová Skalka otevřena Fun zóna s herními prvky a skluzavkami. Rodiče si tak budou moci dát v baru kávu nebo osvěžující drink a na očích budou mít děti i výhledy na Liberecko. Během jara by se měl na svazích Ještědu otevřít i bikepark pro vyznavače horských kol.

Procházka přes Stádlecký řetězový most je zážitek

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám