Hlavní obsah

Na Island z Prahy i v zimě. ČSA budou linku provozovat celoročně

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obdivovat krásy zimního Islandu bude pro tuzemské cestovatele o něco snazší. České aerolinie se totiž rozhodly linku na severský ostrov, jež byla dosud jen sezonní, provozovat celoročně; zařadí ji už v nadcházejícím zimním letovém řádu. Linka sice nebude přímá, ale bude v provozu denně.

Foto: Profimedia.cz

Spatřit zasněžený a zamrzlý Island bude pro tuzemské cestovatele snazší.

Článek

Na rozdíl od letního letového řádu budou během zimy lety z Prahy do Keflavíku operovány s mezipřistáním v Kodani. „Úpravou letového řádu během zimy získá Praha celoroční spojení s Islandem a ČSA tímto krokem vycházejí vstříc velké poptávce po této trase,“ konstatoval obchodní ředitel Českých aerolinií Ján Tóth.

Linka bude v provozu denně, z Prahy se bude odlétat v 18:05 hodin, z Kodaně ve 20:10. Přílet na letišti v Keflavíku je plánován na 22:35 tamního času — na Islandu neexistuje střídání času, rozdíl oproti České republice bude v zimě jen jedna hodina. Zpáteční odlet je naplánován na 4:25 hodin, přičemž do Prahy by se měli cestující vrátit v 10:40.

Nepodcenit výbavu

Zimní Island není destinací pro nepřipravené. Důležité je myslet na dostatečně teplé oblečení — výbava se ale odvíjí také od konkrétních míst, která se turisté rozhodnou navštívit. V jižní části ostrova se teploty průměrně pohybují kolem bodu mrazu, v centrální části kolem minus deseti. Nejchladněji bývá v oblasti severních fjordů a podél pobřeží, kde mohou teploty klesnout až na minus 30.

Zima je obdobím, kdy značně narůstá šance na spatření polární záře. Její sezona začíná koncem srpna a trvá až do poloviny dubna. Záleží ovšem na mnoha aspektech: na oblačnosti, sluneční aktivitě a podobně.

Mezi dalšími zajímavostmi, které zimní Island nabízí, je třeba návštěva ledových jeskyní, například těch na ledovci Vatnajökull, nebo ledovcová turistika. A kdo po všem tom ledu zatouží také po troše tepla, může se ohřát v geotermálních pramenech, kterých je na ostrově hned několik.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám