Hlavní obsah

Muzeum světla šálí smysly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Interaktivní obří led koridor propojený s ledmappingem a synchronizovaným zvukem řadí tvůrci muzea světla Lumia Gallery v centru Prahy mezi nejzajímavější instalace. „Asi proto, že je hodně fotogenická a vhodná na videa,“ přemýšlí o exponátu nazvaném Flash majitel nového muzea v Praze 1 Filip Kočík.

Foto: Lumia Gallery

Výstava na více než osmi stech metrech čtverečních se bude obměňovat.

Článek

Fotograf, výtvarník a producent v uměleckém světě působí pod přezdívkou Feex. Návštěvníky láká i na zrcadlové bludiště, videomapping a další světelné instalace. Slibuje sedmnáct unikátních světelných instalací a nejmodernější současné digitální umění. Výstavu považuje za největší svého druhu ve střední Evropě.

„Kdo někdy byl v nějakém bludišti, tak ví, že to může být hodně zábavné. To naše se 69 zrcadly je moderní a dokáže návštěvníky pěkně zmást. Sám se v něm někdy ztratím,“ směje se Feex, v jehož hlavě se nápad na světelnou galerii zrodil před deseti lety.

Výstava je společným dílem několika umělců, které spojuje vztah k moderním technologiím a živému audiovizuálnímu umění. Návštěva zabere zhruba hodinu času.

„Předvede, jak světla, zrcadla a přesné naprogramování dokážou ošálit lidské smysly,“ láká k prohlídce Feex.

Filmová muzea v Praze. Každé je jiné, ale v obou se pobavíte

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám