Hlavní obsah

Muž s motorovými křídly obletěl nejvyšší horu Japonska

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý švýcarský pilot Yves Rossy, známý také pod přezdívkou Jetman, létal kolem japonské hory Fudži, letos v červnu zapsané na seznam UNESCO. Bizarní je na této skutečnosti fakt, že tak učinil na vlastních motorových křídlech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolem hory Fudži kroužil létající mužVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřiapadesátiletý Švýcar Yves Rossy vyskočil začátkem listopadu z vrtulníku poblíž japonské hory Fudži, aby se kolem ní chvíli vznášel na dvoumetrových křídlech se čtyřmi motorovými tryskami. Šedesátikilogramová výbava, s níž ve zlatočerném obleku vypadal jako komiksový hrdina, mu zajistila několik minut trvající podívanou, která se hned tak někomu nenaskytne.

Nejvyšší horu Japonska si prohlédl při rychlosti až 300 kilometrů v hodině. Podle agentury Reuters se v blízkosti obřího masivu, zařazeného letos v létě na seznam UNESCO, cítil malý jako komár.

Rossy začal s létáním s motorovým batohem na zádech už v roce 2004. Od té doby „prosvištěl“ nad Grand Canyonem, kanálem La Manche i nad Alpami. Jen jeho pokus o přelet Gibraltarského průlivu v roce 2009 se nezdařil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám