Hlavní obsah

Ministerstvo varuje turisty před cestami do severovýchodní Arménie

České ministerstvo zahraničí (MZV) nedoporučuje v souvislosti s eskalací napětí a ozbrojenými střety cestovat do severovýchodní Arménie. Ministerstvo potřebné informace uvádí na svých internetových stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Arménská státní vlajka

Článek

MZV občany nabádá, aby se vyhnuli konkrétně arménské provincii Tavuš, která je právě hojně vyhledávanou rekreační oblastí, přezdívanou arménské Švýcarsko. Leží u hranice s Ázerbájdžánem a Gruzií.

„V provincii Tavuš mezi městy Idževan a Nojemberjan prochází těsně při arménsko-ázerbájdžánské hranici turisty často využívaná silnice M16-H53/H26 spojující Jerevan a Tbilisi (E117)," uvádí MZV ve svém varování. Případným cestovatelům doporučuje použít bezpečnou trasu přes Alaverdi a Vanadzor (M6).

MZV také připomnělo, že velvyslanectví v arménském Jerevanu ani velvyslanectví v ázerbájdžánském Baku nejsou schopna poskytovat konzulární pomoc českým občanům na území neuznaného Náhorního Karabachu a v přiléhajících oblastech.

Jako obvykle při cestách do nepříliš bezpečných destinací doporučuje ministerstvo všem cestovatelům registrovat se před cestou v databázi DROZD (Dobrovolná registrace občanů ČR při cestách do zahraničí). Veškeré informace naleznete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám