Hlavní obsah

Menu, které zasadí ránu předsudkům o špatném jídle v letadlech

Novinky, fis

Snad žádný cestující neočekává, že se při cestě letadlem nají obdobně jako v dobré restauraci. Některým se to však přece jen asi poštěstí. Hongkongské aerolinky se totiž propojily s luxusním hotelovým řetězcem. Menu tak sestavují prvotřídní kuchaři.

Foto: archiv Cathay Pacific

Steak ze svíčkové, fazolové lusky s mandlemi, pečivo a červené víno. To vše ochutnají cestující první třídy na cestě z Hongkongu do Londýna.

Článek

Pravým opakem nekvalitní stravy v letadlech by měly být už brzy jídelníčky sestavené předními kuchaři hotelového řetězce Mandarin Oriental. Právě s ním se propojila letecká společnost Cathay Pacific, aby svým pasažérům v první třídě dopřála nejen pohodlí, ale i gastronomický zážitek.

Od začátku září do konce října se na palubách letadel hongkongských aerolinek budou podávat pokrmy, které speciálně pro tento účel navrhl michelinský kuchař Uwe Opocensky působící v Hongkongu.

Cestujícím budou servírovány lahůdky, jako je terina z foie gras, černé lanýže, chřest, čerstvě rozpečené briošky, uzený losos, krabí maso, kaviár či citronový dortík. Na tom všem si pochutnají na trase z Hongkongu do Londýna.

Foto: archiv Cathay Pacific

Další ze zářijových lahůdek pro pasažéry: Foie Gras, lanýž, chřest, briošky a bílé víno.

Od listopadu až do konce roku převezme pomyslnou štafetu americký kuchař Dean Yasharian, jehož aktuálním působištěm je britská metropole. V jeho menu se objevuje hovězí z ekologického chovu, celerové pyré či lanýžová omáčka.

Mezi dezerty pak Yasharian zařadil malinovo-zmrzlinový a čokoládovo-kávový zákusek. Jeho jídelníček ochutnají pasažéři putující z Londýna do Hongkongu.

Reklama

Výběr článků

Načítám