Hlavní obsah

Méně známé pobřeží Mexika a Bahrajn budou novými exotickými lákadly na charterových letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na úterní tiskové konferenci v Praze oznámila cestovní skupina DER Touristik své plány pro následující zimní sezonu. Výrazně rozšiřuje seznam exotických destinací, kam budou její cestovní kanceláře vypravovat klienty v zimě charterovými lety.

Foto: Profimedia.cz

Pláž v Zona Romantica v letovisku Puerto Vallarta

Článek

„Ukázalo se, že přímý let výrazně zvyšuje atraktivitu exotických destinací. Lety na Airbusu A350 byly naplněné z 95 procent. Celkově jsme u exotických destinací letos zaznamenali dvojnásobný nárůst, a i proto od podzimu rozšíříme nabídku o přímé lety do Mexika, Keni, Bahrajnu a nabídneme novou oblast na Kubě,“ informoval ředitel DER Touristik pro východní Evropu Jiří Jelínek.

Již v právě ukončené zimní sezoně využívaly cestovní kanceláře Fischer a Exim tours služeb španělských aerolinek W2Fly a tato spolupráce bude i nadále pokračovat. Letoun Airbus A350 budou obě cestovky stále využívat pro lety do Vietnamu a také do nové destinace, mexického letoviska Puerto Vallarta.

Město ležící na tichomořském pobřeží je dlouhodobě oblíbenou dovolenkovou destinací, vyhlášenou autentickou gastronomií, tolik typickou pro stát Jalisco, který je známý samozřejmě i produkcí té nejkvalitnější tequily. A ti, kteří se rozhodnou vyrazit do okolí letoviska Puerto Vallarta, narazí na autentické mexické vesničky plné levných lokálních potravin a odnesou si skvělé zážitky. Samozřejmě, bez znalosti španělštiny vás bude čekat komunikace všemožnými končetinami.

FOTO: Na skok na Kubě

Cestování

Bahrajn orientální novinkou

Nově začíná DER Touristik létat také do Bahrajnu a Keni. Tam budou směřovat pro změnu chartery českých aerolinek Smartwings, které budou obsluhovat tyto destinace letounem Boeing 737 MAX. Ten bude na rozdíl od Airbusu A350 španělských aerolinek vybaven i vyšší kategorií business, konkrétně 16 sedačkami. Využíván bude i pro další, dnes již klasické exotické destinace, jako jsou třeba Omán, Kapverdy nebo emirát Rás al-Chajma.

Zatímco do Keni už v uplynulé sezoně létala chartery cestovní kancelář Čedok, první zmíněný Bahrajn bude právě v rámci charterových letů z Česka další novinkou. Jedna z nejbohatších zemí světa by měla turistům nabídnout, podobně jako Dubaj či Dauhá, mix moderního světa plného mrakodrapů s orientální gastronomií a tradiční kulturou.

Foto: Profimedia.cz

Pláže v Dauhá mají futuristický nádech

Španělská letecká společnost W2Fly pak bude operovat také charterové lety do Dominikánské republiky a na Kubu, tam se však bude létat Airbusem A330, který bude mít také sedačky business class, bude jich konkrétně 30. Za zmínku stojí i to, že na Kubě se bude létat do jiné destinace. Místo na Cayo Santa Maria, kam se létalo v uplynulé sezoně, budou turisté nově směřovat do oblasti Holguin na východě ostrova.

Kešu jako cesta z chudoby. Češi objevují Keňu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám