Hlavní obsah

Měly by letušky nosit podpatky? Podle jednoho z deseti mužů ano

K leteckému personálu neodmyslitelně patří uniformy. Dress code však v posledních letech prochází proměnou a některé aerolinky po letuškách už nevyžadují, aby se líčily nebo nosily boty na podpatku. Přesto si podle nejnovějšího průzkumu jeden z deseti Britů myslí, že by podpatky nosit měly.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Průzkum uskutečnila britská mezinárodní společnost YouGov mezi 3996 dospělými respondenty. Deset procent zúčastněných mužů má za to, že by letušky rozhodně měly (4 %) či spíše měly (6 %) nosit podpatky. Mezi ženami sdílejí takový názor jen čtyři procenta dotázaných.

Asi třetina mužských respondentů (31 %) uvedla, že by letušky boty na podpatku nosit spíše neměly. Ženy tento názor zastávají v prakticky stejné míře (29 %), uvádí s odkazem na průzkum server Independent.

Takřka dvě třetiny oslovených žen (57 %) tvrdí, že letušky by podpatky rozhodně nosit neměly. Takto razantní názor zastává výrazně méně mužských respondentů (42 %).

Někde je dress code volnější

Anketa, jejíž výsledky byly publikovány v úterý, reaguje na kampaň španělských letušek ze společnosti Iberia. Ty po zaměstnavateli požadují, aby je nenutil nosit boty na podpatku, ale dal jim možnost volby. Ukázalo se, že stevardi mají mnohem větší volnost.

Některé světové aerolinky ovšem v posledních letech pravidla odívání uvolňují. Po letuškách nevyžadují líčení nebo sukně, zvolit mohou i kalhoty či boty bez podpatků. Změna v letectví však přichází spíše pomalu, odvětví je v tomto ohledu považováno za poměrně konzervativní a rigidní.

Revoluce v letectví? Ukrajinské letušky mohou vyměnit podpatky za tenisky

Cestování

Anketa

Měly by letušky nosit podpatky?
Rozhodně měly
28,1 %
Spíše měly
8,6 %
Spíše neměly
12,8 %
Rozhodně neměly
46,7 %
Nevím
3,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3912 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám