Hlavní obsah

Mandlobraní v Hustopečích ukázalo zrající mandle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hustopeče

Covidová pandemie možná zrodila novou tradici. Když museli v Hustopečích na Břeclavsku zrušit dva po sobě jdoucí ročníky jarní Slavnosti mandloní, přišlo na řadu Mandlobraní. O víkendu mělo premiéru

Foto: Milan Vojtek, Právo

Mandlobraní přivedlo návštěvníky do sadů s dozrávajícími mandlemi.

Článek

Mnozí z těch, kdo do Hustopečí jezdí na jarní akci, kdy — pokud příroda dopřeje — mohou v sadu obdivovat kvetoucí mandloně, letos viděla něco nového. Zralé plody. Ti šťastnější je našli v trávě, případně na ně dosáhli na nižších větvích. Teprve totiž dozrávají a většina je ještě na větvích.

„Spadnou až někdy v září. Je ale rozhodně velkým plusem této akce, že ti, kdo byli zvyklí jezdit na jarní akci, vidí zase něco jiného,“ míní Kateřina Kopová z hustopečské Mandlárny.

Připravili speciální menu

Hustopeče to mají ošetřené. Marketingové oddělení města s vedoucí Janou Hrádkovou kromě již zavedených Slavností mandloní nechalo zaregistrovat jako akci města i mandlobraní, a tak by to letošní nemuselo být poslední.

„Dvě jara jsme se museli obejít bez oblíbené akce Slavnosti mandloní a vína odehrávající se v době rozkvětu mandloní. Nechtěli jsme však návštěvníky o populární akci ochudit, a proto jsme připravili Mandlobraní s vínem,“ zvala Hrádková na víkendovou akci.

Akce začala ve sklepích hustopečských vinařů v pátek, sobota nabídla program na Dukelském náměstí. Kromě zábavy bylo k dispozici v restauracích mandlové menu, na náměstí i v sadech nad městem pak různé speciality a drinky, obsahující pro Hustopeče typický plod.

U hustopečských sadů vzniká mandloňové arboretum

Cestování

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám