Hlavní obsah

Maledivy uvolňují opatření. Očkovaní už nepotřebují test

Oblíbené exotické Maledivy zrušily jednu nepříjemnou povinnost. Očkovaní turisté už před cestou nepotřebují negativní PCR test, od 5. března jim opětovně stačí jen potvrzení o dokončené vakcinaci. Testem se nadále musejí prokazovat návštěvníci, kteří očkovaní nejsou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Maledivské ministerstvo cestovního ruchu potvrdilo změnu minulý pátek, nová pravidla začala platit hned následující den. „Turisté mířící na Maledivy už se nemusejí prokazovat negativním PCR testem, pokud alespoň 14 dní před příjezdem dostali předepsané dávky očkování,“ uvedlo ministerstvo.

Maledivy přitom nevyžadují tři dávky očkování, stačí dvě, a to vakcínami schválenými Světovou zdravotnickou organizací, informuje server Independent.

Neočkovaní turisté, mezi nimi i děti starší jednoho roku, musejí nadále předkládat negativní PCR test ne starší 96 hodin. Nadále také platí nutnost vyplnit příjezdový formulář.

Oslavují 50 let turismu

Maledivy byly během pandemie uzavřeny jen velmi krátce. Cestovní ruch totiž patří mezi zásadní zdroje příjmu tohoto státu, který je roztroušen na asi 1200 ostrůvcích.

Země aktuálně oslavuje 50 let cestovního ruchu, první hotel se na Maledivách otevřel v roce 1972. Místní turistická organizace očekává, že by se letos počty návštěvníků mohly vrátit asi na 80 procent z doby před covidem — v roce 2019 sem zavítalo na 1,7 milionu turistů.

Maledivy jsou nejlepší destinací světa

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám