Hlavní obsah

Makak vylepšil turistům fotografii, šokoval zdviženým prostředníčkem

Novinky, nčs

Fotografií z dovolené, kterou jen tak někdo nemá, se může pochlubit australská rodina. Při cestě po indonéském ostrově Bali navštívila hinduistický chrámový komplex v džungli, který je znám výskytem makaků. A právě jeden z primátů se rozhodl, že fotografie poněkud „vylepší”.

Foto: Profimedia.cz

Opice ukázala na fotce sprosté gesto.

Článek

Judy a Simon, manželský pár z australského Queenslandu, se společně se svými třemi dětmi vydali v prosinci roku 2018 na dovolenou na indonéský ostrov Bali. „Byli jsme tam pouze týden a rozhodli jsme se navštívit Ubud Monkey Forest,” popisuje Judy návštěvu komplexu, v němž žije přes 700 jedinců primátů, kteří jsou často hraví.

Při návštěvě pořídili fotky, které nyní poprvé zveřejnili online. „Průvodce nám nabídl, že nás vyfotí. Při pořizování snímků se k němu přihnal makak a rozhodl se, že na fotce chce být s námi,” pokračuje Judy. Zřejmě i oříšky, které měl pohotový průvodce u sebe, rozparádily makaka natolik, že se rozhodl kromě několika póz rovněž ukázat do objektivu zdvižený prostředníček.

Foto: Profimedia.cz

Makak na fotce nechtěl chybět.

Ačkoliv není jasné, co opici ke sprostému gestu vedlo, rodinu nepohoršilo, naopak z fotek byla nadšená. „Při prohlížení snímků jsme vybuchli smíchy, celý pobyt na Bali byl skvělý a tohle byla jen třešnička na dortu,” dodala pobavená Australanka, podle níž nebude trvat dlouho a výlet na ostrov si určitě zopakují. A kdo ví, třeba už budou opice v lepším rozpoložení.

Reklama

Výběr článků

Načítám