Hlavní obsah

Londýnská katedrála sv. Pavla se otevře nocležníkům. Ale jen na jedinou noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří mezi nejvýraznější londýnské dominanty. Teď majestátní katedrála sv. Pavla láká na jedinečný zážitek, a to na přespání v místní skryté knihovně. Nocleh v památce ze 17. století si bude moci užít na jedinou noc pár šťastlivců, pobyt vyjde na pouhých sedm liber (zhruba 207 korun).

Foto: Profimedia.cz

Katedrála sv. Pavla patří k londýnským dominantám.

Článek

Akce se koná u příležitosti britské verze Světového dne knihy, jenž připadá na první březnový čtvrtek. Samotné přenocování v katedrále se pak uskuteční o osm dní později, tedy v pátek 15. března. Informuje o tom server CNN. Ten s odkazem na službu Airbnb rovněž uvádí, že dva šťastlivci budou prvními lidmi, kteří v katedrále přenocují od druhé světové války.

Do katedrály vstoupí dvojice dveřmi děkana, vystoupá po slavném točitém schodišti, na jehož vrcholu čeká knihovna. Děkan poté pár vezme na prohlídku svatostánku.

Zážitek je spojen také s večeří, která se však uskuteční mimo prostory katedrály, po ní mohou literární nadšenci zabrousit do bohaté knižní sbírky, jež obsahuje na 22 tisíc výtisků, a to jak z řad klasických, tak moderních děl. V samotné knihovně, kde hosté přespí, je pak nutno dodržovat striktní pravidla, tedy žádné jídlo ani nápoje a veškerá konverzace musí být tlumená.

Foto: Profimedia.cz

Hosté přespí v místní knihovně. Tam je zakázáno jíst i pít.

Drobnou nepříjemností může být, že se u knihovny nenachází koupelna se sprchou. Toaleta je v docházkové vzdálenosti.

Kdo dřív přijde, ten dřív mele

„Nedávno zrenovovaná knihovna byla dlouho důmyslně ukrytým tajemstvím katedrály sv. Pavla, je dílem architekta Christophera Wrena. Někteří šťastlivci budou mít nyní možnost ponořit se hlouběji do historie a divů památky, a to díky tomuto skutečně jedinečnému pobytu,“ uvedla šéfka pro návštěvnost svatostánku Sandra Lynes Timbrellová.

Zájemci o přespání nebudou o pobyt soutěžit, získá ho ten, kdo si ho rezervuje jako první. Jednou z mála podmínek je plnoletost. Registrace startují v úterý 12. března.

Anglické sídlo z filmového hitu zaplavují kvůli TikToku turisté. K nelibosti majitele

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Cestovní kanceláře a agentury

Reklama

Výběr článků

Načítám