Hlavní obsah

Lety ze severu Itálie mají v ČR od čtvrtka utrum. Tam se však bude vesele létat dál

Novinky, bož, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka se na 14 dní ruší přímé mezinárodní lety do Česka ze všech letišť na území severoitalských regionů Emilia-Romagna, Piemont, Lombardie a Benátsko. V opačném směru se po tuto dobu bude běžně létat i nadále. Co nastane po uplynutí zmíněných dvou týdnů, je v tuto chvíli složité předjímat.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti easyJet

Článek

„Ochranné opatření ministerstva zdravotnictví zakazuje lety z dotčených italských letišť na letiště v ČR, což znamená, že opačným směrem je výkon obchodní letecké dopravy i nadále možný. Nicméně nepředpokládáme, že by letečtí dopravci z provozně-ekonomických důvodů udržovali linku v jednosměrném přepravním formátu po delší dobu,” informoval v úterý Novinky mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka.

V současné době skutečně nikdo neví, zda se toto opatření prodlužovat bude, případně na jak dlouho. Lety do Itálie se úřady rozhodly umožnit i vzhledem k takzvaným repatriačním letům – tedy pro případ, pokud by letecký dopravce potřeboval odvézt cestující zpět do Itálie. A aerolinky easyJet toho využívají.

„Na základě restrikcí vydaných vládou ČR jsme zrušili naše lety z letišť Milán Malpensa a Benátek do Prahy. Nicméně lety v opačném směru budou i nadále operovat. Všechny, kterých se zrušení letů týkalo, jsme upozornili e-mailem a SMS zprávou i s alternativními možnostmi,” informovala Novinky PR manažerka aerolinek easyJet Anita Carstensenová.

Aerolinky Ryanair naproti tomu na svém webu ve středu dopoledne jasně sdělují, že dvoutýdenní restrikci aplikují na lety oběma směry.

Reklama

Výběr článků

Načítám