Hlavní obsah

Letiště Václava Havla má rekord, překonalo hranici 13 miliónů odbavených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magickou hranici 13 miliónů odbavených cestujících překonalo pražské letiště 30. prosince po deváté hodině ranní. Třináctimilióntým cestujícím se stal Jan Kohoutek, který přiletěl do Prahy se svojí snoubenkou z Istanbulu. Pražskému letišti se tak po osmi letech podařilo pokořit historický rekord z roku 2008, kdy bylo odbaveno 12,6 miliónu cestujících.

Foto: Letiště Praha

Fotografie z příletu třináctimilóontého cestujícího: zleva Jan Kohoutek, jeho snoubenka Natálie Šírová a Václav Řehoř

Článek

„Jedná se o významný mezník, který si zaslouží velké poděkování našim cestujícím, kteří letištěm prošli, i všem zaměstnancům, bez nichž by tento úspěch nebyl možný. Máme za sebou velmi náročný rok, a ačkoliv tomu zprvu prognózy nenasvědčovaly, věřil jsem, že 13 miliónů cestujících již letos dosáhneme,” informoval ve zprávě předseda představenstva Českého Aeroholdingu Václav Řehoř.

„Na celkovém čísle se projevil i provozně velmi silný prosinec, a my tak můžeme ambiciózní výsledek konce roku oslavit dokonce o den dříve,“ dodal Řehoř.

K nárůstu počtu cestujících a překročení hranice 13 miliónů přispěl i velmi úspěšný prosinec, kdy bylo jen za první tři týdny odbaveno 812 702 cestujících, což je o 18,7 procenta více než ve stejném období loňského roku.

Závěrečný měsíc roku se tak stal vůbec nejúspěšnějším prosincem v historii letiště.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám