Hlavní obsah

Letadlo vyklidili kvůli fotografii dětské pistole, kterou rozeslal cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kompletně evakuovat se muselo před několika dny letadlo United Airlines. Důvodem byla fotka pistole, kterou teenager na palubě přes telefon rozeslal některým cestujícím. Zbraň však nebyla reálná, šlo o hračku. Pasažéři museli projít znovu bezpečnostní kontrolou, než mohli všichni, kromě viníka, opětovně nastoupit na palubu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo 22. července na letišti v San Franciscu. Jistý teenager rozeslal fotku dětské pistolky cestujícím přes Airdrop, službu, která umožňuje sdílet soubory mezi uživateli produktů od Applu. Tato funkce přitom nevyžaduje, aby se lidé měli vzájemně v kontaktech, zobrazuje totiž všechna zařízení v okolí.

Vzhledem k tomu, že zbraň vypadala realisticky, upozornili cestující posádku. Letadlo se muselo následně kompletně vyklidit, uvedl s odvoláním na mluvčího United Airlines server Independent.

Cestující byli nuceni projít znovu bezpečnostní kontrolou, následně mohli opět nastoupit do letadla, vyjma viníka, který fotografii rozesílal. Později se ukázalo, že teenager repliku pistole neměl ani u sebe a snímek mohl pořídit mnohem dříve.

„Let ze San Francisca do Orlanda se opozdil kvůli bezpečnostnímu problému, který zahrnoval zákazníka na palubě,“ okomentoval mluvčí. „Upozornili jsme policii, se kterou nyní spolupracujeme na vyšetření této záležitosti. Využili jsme preventivního opatření a nechali letadlo vyklidit, abychom cestující znovu prověřili před odletem,“ uzavřel.

V letadle ji požádali, aby se více zakryla. Aerolinky se teď kají

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám