Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát. Vzplála v něm telefonní baterie

Novinky, mšv

Nouzově přistát muselo letadlo společnosti United Airlines. Jednomu pasažérovi totiž během cesty vzplála baterie v telefonu. Nikomu na palubě se však nic nestalo, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo mělo namířeno z letiště Newark v New Jersey do Nassau na Bahamách. Kdesi nad Floridou vzplála jednomu z cestujících baterie v batohu. Posádka však bryskně zareagovala a po vypořádání se s ohněm uložila telefon do nehořlavého pouzdra, kde setrval až do nouzového přistání v Daytona Beach. Letiště zveřejnilo ohořelou baterii i nabíjecí kabel na svém Twitteru.

„Personál letiště se setkal s posádkou. Cestující zůstali na palubě, protože se letadlo připravovalo k opětovnému vzletu a cestě do Nassau,“ okomentoval incident mluvčí společnosti. „Ceníme si rychlého zásahu našich zaměstnanců na palubě, kterým se podařilo udržet zákazníky i kolegy v bezpečí,“ dodal mluvčí.

Problémové baterie jsou důvodem, proč mají mít cestující elektronická zařízení, jako jsou telefony, tablety, notebooky nebo powerbanky, s sebou v příručním zavazadle. V případě, že by tyto předměty byly uloženy v nákladovém prostoru v odbaveném zavazadle a vzplály by, mohly by ohrozit bezpečnost letadla.

Žádné zbraně ani hořlavé spreje. Jak se správně odbavit na letišti

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám