Hlavní obsah

Konec pohody na Srí Lance. Vláda začíná monitorovat pohyb turistů po zemi

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie na Srí Lance začala sledovat pohyb turistů. Podle vlády to je jen kvůli jejich vlastnímu bezpečí. Hotely a ubytovny byly vládou požádány, aby informovaly policii o číslech pasů a detailech víz svých zahraničních hostů.

Foto: Profimedia.cz

Srílanská vláda chce mít lepší přehled o turistech.

Článek

"Turisté jsou pro naši ekonomiku důležití. Toto opatření se zavádí proto, abychom se mohli starat o jejich bezpečnost. Policisté budou mít detailní informace o tom, v jakých oblastech se turisté právě nacházejí a budou je moci lépe chránit," uvedl policejní mluvčí Buddhika Siriwardena.

Vzestup turistického ruchu na Srí Lance lze připsat ukončení válečných konfliktů v zemi. Za vysloveně nebezpečné byly ještě před několika lety označovány zejména sever a východ země.

Každá mince má však dvě strany. Některé skupiny bojující za ochranu lidských práv kritizovali zemi za "bezcitný válečný turismus", který se nezastaví ani před výstavbou turistických ubytovacích zařízení na místech velkých pohřebišť, kde spočinulo obrovské množství válečných obětí.

Trojnásobné zdražení

Srílanská vláda se také dočkala silné kritiky za to, že údajně nechala srovnat se zemí několik nezávislých hotýlků, aby vyčistila cestu pro výstavbu velikých hotelových zařízení v oblastech Hambantota a Kalpitiya na jižním a severovýchodním pobřeží.

Srí Lanku navštívilo v roce 2012 přibližně milión cizinců, což je dvojnásobné číslo než v posledním roce občanské války. Rozmach turismu se však odrazil také v cenách. Některá ubytovací zařízení zdražila až trojnásobně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám