Hlavní obsah

Kodaňská starostka vyzvala turisty, aby nekupovali drogy ve svobodomyslné čtvrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaňská starostka Sophie Hästorpová Andersenová vyzvala turisty, aby si nekupovali marihuanu či jiné drogy ve svobodomyslné čtvrti Christiania, která se stala vyhledávanou turistickou atrakcí. Informovala o tom agentura AP. O prodej drog ve čtvrti bojují dva gangy, což vedlo v uplynulých týdnech k výraznému nárůstu násilí. Sami obyvatelé Christianie se pokusili vypořádat se s nelegálním obchodem s narkotiky, ale bezvýsledně.

Foto: Profimedia.cz

Čtvrť Christiania proslula svým uměleckým naturelem.

Článek

Prodej marihuany a dalších drog, který je v Dánsku nezákonný, bují především v ulici zvané Pusher Street. Policie jej tam dlouho tolerovala. Násilí ve čtvrti však výrazně vzrostlo poté, co o kontrolu nad oblastí začaly bojovat dva gangy – Hells Angels a Loyal To Family. Při jejich střetech byl v srpnu jeden člověk zabit a nejméně další čtyři zraněni.

Podle kodaňské starostky Christiania zažívá hrozivý vzestup násilí. Vyzvala proto turisty, kteří drogy v Pusher Street obvykle nakupují, aby tak nečinili. „Nakoupit si marihuanu pro zábavnou noc venku se může zdát nevinné, ale myslete na to, že vaše peníze končí v kapsách kriminálních gangů, které střílejí v ulicích a ohrožují život nevinných,“ řekla politička.

Žádný konkrétnější recept, jak situaci zvládnout, však zatím kodaňská radnice nenabídla. Ani policii se nepodařilo obchod s drogami zastavit. Vyřešit situaci po svém se pokusili sami obyvatelé, kteří na konci srpna ulici uzavřeli zátarasy.

Zástupci čtvrti ale připouštějí, že je nutné postupovat ve shodě s představiteli města. Podle tisku také vyzvali politiky, aby prodej marihuany legalizovali, čímž by „sebrali vítr z plachet“ gangům, píše server CPH post.

O nejtajemnějším místu Kodaně mnoho turistů neví. Vládne tady tma a vlhko

Cestování

Jak malá mořská víla nejen o hlavu přišla

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám