Hlavní obsah

Knihovna v oblacích. Aerolinka zabaví děti postaru

Novinky, akr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na palubách letadel aerolinií easyJet bude přes léto větší klid. Nízkonákladová letecká společnost přišla s inovativním nápadem na zabavení ratolestí během letu. Do 300 letadel rozmístila přes 60 000 dětských knih v sedmi evropských jazycích, uvedl britský list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Iniciativu ve středu oficiálně zahájili britská televizní hlasatelka, spisovatelka a matka dvou malých dětí Katie Piperová a autor dětských knih Rob Biddulph. „Miluji, když se s dcerou ponoříme do knížky, takže když mě společnost easyJet oslovila se svým projektem, byla jsem nadšená,“ komentovala pro Daily Mail Piperová. Podle ní je léto ideální čas k vyprávění příběhů.

Před rozmístěním knih zveřejnil easyJet zajímavá čísla ze svého průzkumu. Přes 59 procent britských dětí by upřednostnilo předčítání pohádky jedním z rodičů před půlhodinou sledování televize nebo hraním videoher. Ze 2000 zpovídaných rodičů si jich 91 procent užívá předčítání knížky svým ratolestem.

Podle průzkumu téměř devět z deseti maminek a tatínků věří, že čtení dětem napomáhá k lepšímu pochopení světa, navíc v nich podněcuje kreativitu a představivost.

Reklama

Výběr článků

Načítám