Hlavní obsah

Kde chtějí lidé trávit Vánoce? Vede Londýn, Praha je pátá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada lidí chce Vánoce strávit v pohodlí domova, jiní zase touží po sváteční atmosféře v zahraničí. Nová data, zveřejněná serverem Daily Mail, ukazují, že se lidé nejčastěji poohlížejí po Vánocích v Londýně. Po britské metropoli následuje Vídeň, New York a Paříž sdílejí bronz. Praha se společně s Madridem dělí o pátou příčku.

Foto: Profimedia.cz

Londýn je podle dat z vyhledávače vánoční destinací číslo jedna.

Článek

Mapa světa, kterou Daily Mail uveřejnil, ukazuje, jaké destinace různé světové národy ve spojitosti s Vánocemi vyhledávají na internetu. Londýn touží nejčastěji prozkoumat Španělé, Nizozemci, Kanaďané, ale také Indové, Australané či Egypťané. Vídeň je v hledáčku celkem patnácti zemí, mezi nimiž jsou mimo jiné USA, Norsko, Finsko, Itálie, ale i Česko.

Do bronzového New Yorku se během Vánoc touží podívat třeba Mexičané či Peruánci, do Paříže hlavně Brazilci či Portugalci. Čtvrtá příčka náleží Budapešti, o pátou se dělí Madrid s Prahou. Spatřit české hlavní město ve sváteční atmosféře chtějí zejména Britové.

Na dalších pozicích jsou Brusel a Tokio, které se dělí o šesté místo, sedmá příčka náleží Berlínu, Mnichovu a Norimberku. Výběr poté uzavírají Amsterdam, Kodaň a Štrasburk.

Daily Mail zveřejnil také detailní mapu USA, kde je vyznačeno, jaká města ve spojitosti s Vánocemi vyhledávají obyvatelé jednotlivých států. Většina pátrá po Vídni, ale třeba lidé z Georgie nejčastěji touží po návštěvě Prahy.

Pražské trhy doporučilo CNN

Vánoční trhy v Praze byly v minulosti, mj. i vloni, serverem CNN vyhlášeny jako jedny z nejhezčích na světě. Web americké televizní stanice ve svém článku doporučoval také návštěvu trhů ve Vídni, Štrasburku, Bruselu, Barceloně či Záhřebu.

Redakce Novinek pak doporučuje zamířit do Pobaltí, konkrétně do Rigy. Tamní trhy jsou sice menší, ale na kráse jim to neubírá. V lotyšském hlavním městě byl v minulosti údajně vztyčen i první vánoční stromek, ačkoli o toto prvenství se Riga přetahuje s estonským Tallinnem.

Riga je v zimě vřelá a okouzlující. Prý v ní vztyčili i první vánoční stromek

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám